.
Bart Kaell en Luc Appermont
maandag 4 maart 2024

Luc Appermont: “Ik voelde hoe gemotiveerd hij was”

Hij hielp vaker jonge artiesten

45 jaar, zo lang zijn Luc Appermont en Bart Kaëll al onafscheidelijk. Iedereen weet van hun relatie, maar die relatie is ook lange tijd op de proef gesteld. Maar toch is hun liefdesverhaal hun favoriete liefdesverhaal.

“Luc woonde in Bilzen, ik in Oudenaarde. Luc was de bekende presentator, ik een onbekende jobstudent die opdiende om iets bij te verdienen. Er was een leeftijdsverschil: Luc is elf jaar ouder dan ik. Mocht je toen gezegd hebben: jullie worden een koppel en blijven heel jullie leven samen? Ik zou het niet geloofd hebben. Maar dat is net het mooie: we hadden allebei oprechte interesse in elkaar. Ik had Luc metéén gezien, toen hij destijds met zijn toenmalige vriendin binnenkwam in de taverne waar ik werkte, aan zee. Hij kwam daarna nog enkele keren terug. Op een dag heb ik hem mijn kaartje gegeven: ik was ook dj in die tijd. 'Mocht je ooit een deejay kunnen gebruiken, bel maar.”, vertelt Bart in Het Laatste Nieuws.

De twee raakten steeds meer aan de praat en Bart vertelde aan Luc dat het zijn grote droom was om zanger te worden.

“Ik voelde hoe gemotiveerd hij was om in dat vak te stappen. In die periode begeleidde ik wel vaker jonge artiesten door de Baccarabeker (liedjeswedstrijd, red.). Ik gaf hem tips, ik stuurde hem naar Herman Teirlinck. En van het ene kwam het andere. In 1979 zijn we een koppel geworden."

Bio van Luc Appermont

Meer Over:

Luc Appermont