.
News Image

Louis De Funes en zijn Gendarmes - De Collectie

In zes legendarische en hilarische films pakt de trots van de Franse politie, sluwe Inspecteur Cruchot (meesterlijk gespeeld door Louis de Funès), een nieuwe reeks van tegenslagen aan in het zonnige Saint Tropez.

De Gendarme van Saint-Tropez: Tot grote vreugde van zijn dochter wordt agent Ludovic Cruchot benoemd tot hoofd van politie in Saint-Tropez. Terwijl haar vader kennismaakt met zijn nieuwe collega's en de jacht opent op nudisten, probeert Nicole een jongeman te imponeren door zich voor te doen als de dochter van de miljonair met het mooiste jacht in de haven.

De Gendarme in New York: Om de kleine 'gendarmerie' in Saint-Tropez te belonen voor bewezen diensten en trouw, worden de agenten naar New York gezonden om Frankrijk te vertegenwoordigen op het Internationale Gendarmerie Congres. Tot Nicole's grote wanhoop weigert Cruchot categorisch haar mee te nemen.

De Gendarme op Vrijersvoeten: Cruchot, nog steeds hoofd van politie, kan het steeds slechter vinden met zijn superieur, Gerber, en streeft naar nieuwe verantwoordelijkheden.

De Gendarme op Drift: Cruchot en zijn maten proberen er het beste van te maken wanneer ze met vervroegd pensioen zijn gestuurd. Zonder uniform vinden de agenten het leven echter oersaai.

De Gendarme ziet ze Vliegen: Als in de buurt van Saint-Tropez de landing plaatsvindt van een vliegende schotel, komen onze gendarmes erachter dat de buitenaardse wezens de gedaante aannemen van de mensen die ze ontmoeten.

De Gendarme in Paniek: De gendarmerie in Saint-Tropez krijgt versterking in de vorm van enkele jonge vrouwelijke stagiaires. De gendarmes willen de aantrekkelijke jongedames graag helpen, maar hun echtgenotes zijn minder enthousiast..

Bio van Louis de Funès

Meer Over:

Louis de Funès