.
Loïc Van Impe
dinsdag 7 mei 2024

Loïc Van Impe: “Je leert je dan wel aanpassen”

Het was een ongewone situatie

Toen de deelname van Loïc Van Impe aan ‘Special Forces VIPS’ bekend werd, lachten veel mensen er al een beetje mee en ze vroegen zich af of hij zich dit keer wel aan de spelregels zou houden.

Daarmee wordt natuurlijk verwezen naar de blunder die hij is begaan tijdens het eerste seizoen van ‘De Verraders’. Loïc is eigenlijk een kok, maar treedt al eens graag uit zijn comfortzone.

“ik sport sowieso graag - zo heb ik begin april een ultramarathon van 58 kilometer gelopen - en ik zit nooit om een uitdaging verlegen. In het leven wil ik alle nieuwe ervaringen proberen aan te gaan. Zelfs als dat shit is zoals in 'Special Forces' en 'De Verraders'. (lacht) Het is mijn ding. En het is ook niet zo dat ik elke dag zo'n kans in de schoot geworpen krijg. Je kan die dus maar beter met beide handen grijpen”, klinkt het bij Loïc in Tv Famile.

Zijn deelname aan ‘Special Forces’ was een unieke ervaring en het heeft toch hier en daar zijn kijk op bepaalde dingen, zoals teamwork, wel wat veranderd.

“In zo'n onwaarschijnlijke situatie leer je je alleszins aanpassen, ja. Je ontdekt hoe cruciaal het is om te schakelen tussen leidinggeven en volgen. En omdat je je allemaal op onbekend terrein bevindt, leer je mensen beter lezen.”