.
Maarten Vancoillie
dinsdag 26 mei 2020

Lockdown oorzaak van ruzie tussen Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie

‘Anders moeten we er maar mee stoppen’


Maarten Vancoillee en Dorothee Dauwe waren maandagavond te gast in de ‘Bedgeheimen’ van James Cooke bij ‘Gert Late Night’. Het radioduo is elke dag op Qmusic te horen en zijn tijdens de lockdown gewoon verder blijven werken. Nu ja, zo gewoon was dat ook weer niet. “Het was natuurlijk wel moeilijk werken”, steekt Dorothee tijdens het gesprek met James Cooke van wal. “Want dan is er ook een periode geweest dat we gewoon in twee aparte studio’s in Vilvoorde zaten, maar je ziet elkaar niet. En dat is bij radio echt ambetant.”

De nieuwe manier van werken zorgde toch wel voor strubbelingen bij het radioduo. En dan te weten dat Dorothee en Maarten ook privé goede vrienden zijn. “Ik heb nog nooit zoveel ruzie met haar gehad als de voorbije twee maanden. We hebben zoveel ruzie gehad”, gaat Maarten verder. Iets wat Dorothee trouwens meteen bevestigt. “We hebben echt gestuurd naar elkaar: ‘Anders moeten we er maar mee stoppen’”.Gelukkig is het nooit zover gekomen of toch nog niet. Maar Maarten is écht onder de voet geweest van die ruzie. “Je hebt geweend in de auto toen we ruzie maakten aan de telefoon”, weet Dorothee. Maarten heeft een goede verklaring voor zijn tranen. “Je wil goed doen wat je doet en omdat je die corona hebt, zijn er veel beperkingen”, weet Maarten.

Van een breuk is gelukkig nog geen sprake, Maarten en Dorothee gaan onverminderd verder met het entertainen van hun luisteraars.