.
News Image

Lize Spit: “ik voer een gevecht met mijn pillen”

Hoe verslavend zijn de pillen van Lize Spit?


Schrijfster Lize Spit kampt met een ernstig slaapprobleem. Slaappillen brengen soelaas, maar hoe verslavend zijn die? En wat zijn de mogelijke gevaren?



Lize Spit geeft toe dat ze ’s nachts vaak zo hard piekert dat ze er angstig van wordt. Niet echt bevorderlijk voor een goede nachtrust. Dan piekert ze over het klimaat, over de kinderen die ze al dan niet wil krijgen, over hoe kort het leven duurt en de zin ervan, maar soms begint ze ook te tobben over iets dat ze vier jaar eerder tegen iemand zei of andere irrationele zorgen. Lize geeft toe dat haar gepieker soms groteske proporties aanneemt waardoor ze in een koortsachtige paniek belandt en niet kan slapen.



In Humo getuigt Lize Spit dat ze momenteel weer door een erg moeilijke periode gaat qua slaap. “Mijn tandvlees bloedt bij het tandenpoetsen, mijn maag en mijn ogen zijn ontstoken. Dat zijn de alarmsignalen van een lichaam dat tegen haar limieten botst.” Lize Spit voelt dat ze moet ingrijpen maar er loert een deadline om de hoek dus rust inlassen is nog niet echt mogelijk…



De schrijfster kampt nog met een bijkomend probleem. Haar lichaam maakt soms té veel adrenaline aan, waardoor ze in die periodes veel minder slaap nodig heeft. Sinds dat probleem werd vastgesteld heeft ze altijd slaappillen op zak. “Mijn zus vindt dat ik afhankelijk ben van slaappillen, omdat ik ze steeds op zak heb,” geeft Lize Spit toe in Humo, maar zelf vindt de schrijfster dat ze er heel bewust mee omgaat. Ze neemt halfjes in plaats van een hele pil en neemt ze nooit drie nachten na elkaar. Ze beseft immers de gevaren van slaappillen.



De slaappillen die Lize Spit neemt zijn dezelfde als die gebruikt werden door wijlen Frank Vandenbroucke. De wielrenner nam de slaapmedicatie echter als recreatieve drug. Lize Spit beseft dat de pillen verslavend zijn en dat de nachtrust na het nemen van slaappillen ook minder verkwikkend is dan als je natuurlijk slaapt. Maar voorlopig ziet Lize Spit geen alternatief…


Bio van Lize Spit

Meer Over:

Lize Spit