.
Linda De Win
vrijdag 17 mei 2024

Linda De Win terug op tv

Zij heeft er zin in....

Vanaf maandag 27 mei stelt Gert Verhulst in De Verkiezingstafel – elke avond om 22 uur - ​ de vragen die Vlaanderen bezighouden aan zeven kopstukken van de zeven grootste Vlaamse partijen. Gerts vaste tafelspringers daarbij zijn voormalig VRT-journalist Linda De Win, strafpleiter Walter Damen, comedian Jan Jaap van der Wal en Play Nostalgie-journalist Saar Van Olmen.

Linda De Win: “Ik ben intussen bijna drie jaar met pensioen, maar ik heb het politieke nieuws nooit losgelaten. De afgelopen jaren bleef ik de politieke arena zowel binnen als buiten onze grenzen nauwlettend volgen en de verkiezingen zijn dan ook de meest boeiende periode in de politiek. Ik ben dan ook heel blij om aan de verkiezingstafel die passie voor politieke berichtgeving opnieuw te kunnen delen met Vlaanderen.”

Net als De Tafel van Gert (om 20u) wordt ook De Verkiezingstafel (om 22u) live uitgezonden vanuit Play Zuid in Antwerpen. Gert en zijn tafelspringers gaan daarin elke avond in gesprek met een politiek kopstuk over wat er leeft in de Vlaamse huiskamers. Premier Alexander De Croo (Open VLD) bijt de spits af op maandag 27 mei. Daarna volgen tot en met woensdag 5 juni Petra De Sutter (Groen), Sammy Mahdi (CD&V), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Melissa Depraetere (Vooruit), Raoul Hedebouw (PvdA) en Bart De Wever (N-VA). ​

Strafpleiter Walter Damen en comedian Jan Jaap van der Wal zijn vertrouwde gezichten aan de tafel van Gert. Voormalig VRT-journaliste Linda De Win keert voor het eerst terug naar het scherm sinds haar (verplichte) pensioen bij de openbare omroep drie jaar geleden. De passie van de journaliste, vooral bekend als interviewster van het politieke programma Villa Politica, voor de Wetstraat is onverminderd blijven gloeien. Linda zal opnieuw doen wat ze het liefst doet: toppolitici aan de tand voelen. Saar Van Olmen (24 jaar) is nieuwslezeres bij Play Nostalgie. Zij zal tijdens de gesprekken feiten en cijfers checken op haar laptop. Daarnaast brengt ze ook kijkersvragen aan.

Saar Van Olmen: “Zo blij dat ik mee aan de slag mag gaan als factchecker bij de Tafel van Gert. Als nieuwslezer bij Play Nostalgie ben ik de hele dag op zoek naar nieuws en doe ik niets liever dan nagaan of alles wel klopt. Ik ben dan ook erg vereerd dat ik binnenkort voor zeven afleveringen mee jullie verkiezingshonger mag stillen.”

Brecht Decaestecker (hoofdredacteur De Tafel van Gert): “We zijn ontzettend trots dat Linda De Win aan onze tafel wil doen wat ze zo goed kan: de vragen stellen aan toppolitici die gesteld moeten worden, en daarbij doorvragen als ze naast de kwestie antwoorden. Samen met de specifieke sfeer die presentator Gert Verhulst aan zijn tafel creëert, de scherpe opinies van Walter Damen, de spitante humor van Jan Jaap van der Wal en de voorbereiding van een sterk team achter de schermen hopen we zo antwoorden te krijgen op wat de gemiddelde Vlaming van onze toppolitici willen weten, zodat iedereen een duidelijk beeld krijgt op wie te stemmen, en waarom.”

De laatavonddebatten lopen van maandag 27 mei tot en met woensdag 5 juni, het succesvolle seizoen van De Tafel van Gert wordt afgesloten op donderdag 6 juni: Gert zet die avond vanaf 20.00 uur alle tafelspringers rond De Tafel om met hen over politieke hangijzers te debatteren in een extra lange seizoensfinale van De Tafel van Gert: kleur bekennen!

Bio van Linda De Win en Gert Verhulst