.
Linda De Ridder
zondag 8 mei 2022

Linda De Ridder: “Mijn man en ik communiceerden via post-its”

Toen haar carrière op volle toeren draaide, zagen ze elkaar amper.

Tegenwoordig wordt korte communicatie vaak herleid tot het versturen en ontvangen van berichten via appjes. Dat was ooit anders. Vraag maar aan actrice Linda De Ridder. Zij en haar man hielden er tijdens hun drukke werkleven een andere manier op na. Ze vertelt er meer over aan Primo.

Linda is al sinds de jaren '90 een veelgevraagde actrice. Ze schitterde in tv-reeksen zoals 'Nonkel Jef' en 'Bompa', maar legde zich daarna meer toe op het acteursbestaan binnen de muren van het theater.

Haar man Marc is al zijn hele leven verpleegkundige en dat betekent vroege shifts, late shifts en middagshifts door elkaar. Toen haar carrière op volle toeren draaide, zagen ze elkaar amper.

Om naast hun drukke werkleven toch nog met elkaar in contact te blijven, bedachten ze een eigen manier om bepaalde dingen toch aan elkaar te communiceren.

“Vroeger, wanneer ik naast theater ook nog actief was voor televisie, kwamen Marc en ik elkaar – in het beste geval – enkel in de gang tegen. Meestal was hij alweer vertrokken toen ik thuiskwam en vice versa. We communiceerden met elkaar via post-its. Tegenwoordig is dat gebeterd, hoewel het ook niet altijd van een leien dakje loopt, hoor”, geeft ze lachend toe.

Bio van Linda De Ridder

Meer Over:

Linda De Ridder