.
Sven De Ridder, Linda De Ridder
woensdag 13 juli 2022

Linda De Ridder in theatervoorstelling van broer Sven

Linda De Ridder in Weekend Cowboys.

Op televisie is het al eventjes geleden dat we Linda De Ridder nog aan het werk zagen. Op een kleine rol in ‘#LikeMe’ na, bleef het redelijk stil rond de actrice.

Maar nu staat ze voor het eerst op de planken samen met haar broer en acteur Sven De Ridder. En dat in de nieuwe komedie van de Sven De Ridder Company

“Ik heb Linda heel snel gevraagd. Auditie doen, dat hoefde niet, want ik weet dan ook dat ze een goede comedyactrice is. Ze heeft niet voor niets ooit een Gouden Oog gewonnen. En ik moet toegeven, ik ben daar nog wat jaloers op”, lacht Sven in Story.

Sven schrijft de theaterstukken voor zijn gezelschap altijd zelf, samen met beste vriend Brick Van Dyck. En net zoals altijd hebben ze hun research grondig aangepakt. Zo reisden ze zelfs af naar Texas.

“Ik wou inspiratie op doen. Zo is het cowboydorp: ‘den Alamo’, genoemd naar de slag om de onafhankelijkheid van Texas. Cowboys spreken ook enorm tot de verbeelding, en mijn liefde voor Amerika is ook groot. Ooit wil ik naar daar verhuizen, maar pas als de situatie daar terug normaal is.”

Bio van Linda De Ridder

Meer Over:

Linda De Ridder