.
Linda De Ridder
woensdag 11 mei 2022

Linda De Ridder: “Ik dacht dat ik het vlaggen had”

Marc droeg steevast goede bescherming tijdens zijn diensten, waardoor de microben geen kans kregen.

Ziek zijn is voor niemand leuk, en al helemaal niet als die ziekte corona zou blijken te zijn. Actrice Linda De Ridder en haar man ontsprongen tot dusver de dans met het venijnige beestje, maar ze is wel bang om het te krijgen. In een interview met Primo vertelt ze hoe ze de lockdown beleefd heeft.

Toen corona net begon, had Linda nog een overvolle agenda openstaan. Repeteren, voorvertoningen, voorstellingen, alles werd plots on hold gezet. Waar ze voordien aan 200 kilometer per uur leefde, vielen haar verplichtingen een voor een weg.

Haar man Marc beleefde het van veel korterbij. Hij is verpleegkundige en werkt in een ziekenhuis. Die werden natuurlijk overladen met nieuwe gevallen en besmette patiënten die medische zorg nodig hadden.

Dat stemde Linda aanvankelijk wel ongerust, maar beiden wisten tot dusver het virus te vermijden. Marc droeg steevast goede bescherming tijdens zijn diensten, waardoor de microben geen kans kregen.

Toch sloop op een bepaald moment de schrik erin bij Linda. Daarover zegt ze opgelucht: “Tijdens de lezing van de theatervoorstelling ‘Après ski’ begon ik te panikeren dat ik het ‘vlaggen’ had. Want ik had plots last van een verkoudheid en keelpijn. Maar een coronatest later bleek dat ik negatief was."

Bio van Linda De Ridder

Meer Over:

Linda De Ridder