.
Linda De Ridder
donderdag 7 maart 2024

Linda De Ridder: “Hij bracht taartjes mee voor zijn studenten”

En is nu zelf een groot acteur

Als actrice in onder andere ‘Bompa’ werd Linda De Ridder erg gewaardeerd. In 1991 kreeg ze zelfs een Gouden Oog voor haar acteerprestatie in de reeks.

“Ik was al drie keer eerder genomineerd maar had er telkens naast gegrepen. De vierde keer zat ik in de zaal en had ik geen speech voorbereid. Toen ze mijn naam afriepen, viel ik toch wat uit de lucht. 'F.C. De Kampioenen' en 'Familie' waren toen de grote concurrenten. In die tijd was het Gouden Oog een heel belangrijke erkenning. Ik ben er nog altijd fier op”, blikt ze terug in Primo.

Het was niet meteen Linda’s grote droom om actrice te worden want ze volgde ballet in Antwerpen. Maar daar was haar mama niet echt grote fan van.

“Tijdens een stage in het jeugdtheater boden ze me op een dag een contract aan. Zo ben ik erin gerold. Nadien ging ik naar het conservatorium van Mechelen. Daar heb ik nog les gekregen van Jaak Van Assche, die wel eens taartjes meebracht voor zijn studenten. Dat mijn ouders zelf acteurs waren, speelde niet mee in mijn keuze.”

Bio van Linda De Ridder

Meer Over:

Linda De Ridder