.
Linda De Ridder
dinsdag 17 mei 2022

Linda De Ridder: “Een oplossing bestaat niet”

"Het valt niet te genezen"

Als je haar over het podium ziet dartelen als een jong veulen, merk je er ongetwijfeld niks van. Maar de 60-jarige actrice Linda De Ridder lijdt al enige tijd aan osteoporose. Over die ziekte en hoe ze ermee omgaat, vertelt ze meer in Primo.

Zelf heeft ze voor het overige naar eigen zeggen weinig last van kwaaltjes en aandoeningen. Enkel haar osteoporose speelt haar soms parten.

Sinds haar menopauze kwam de ziekte de kop opsteken. “Dat manifesteerde zich tijdens mijn overgang, maar een echte oplossing voor mijn botziekte? Die bestaat niet”, zegt ze over haar aandoening.

“Ik neem wel medicijnen die mijn botten ondersteunen bij het aanmaken van kalk zodat versnelde botafbraak voorkomen wordt, maar nieuw bot wordt door die osteoporosepillen niet aangemaakt, helaas. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ moet ik dus vooral opletten dat ik niets breek”, aldus Linda.

Toch relativeert ze haar kwaal. “Osteoporose is niet te genezen, het is een verdunning en verzwakking van de beenderen, maar er zijn ergere dingen. Neem nu Oekraïne? Wat daar gebeurt is pure waanzin, ik vind het verschrikkelijk.”

Bio van Linda De Ridder

Meer Over:

Linda De Ridder