.
Linda De Ridder
zondag 22 mei 2022

Linda De Ridder: “Daarom werk ik liever voor theater dan voor televisie”

Het brengt haar in vervoering.

Ze schitterde in bekende tv-reeksen als 'Nonkel Jef' en 'Bompa', maar koos achteraf om haar acteertalent voornamelijk tentoon te stellen op theaterpodia. Linda De Ridder is ondertussen 60 en gaat dit jaar nog met pensioen. Al betekent dat geen definitief afscheid van haar als actrice. Ze blikt terug op haar carrière in Primo.

Haar ommezwaai van televisie naar theater was destijds een bewuste keuze van Linda. Ze wou meer voeling met haar publiek krijgen, en dat kan op televisie nu eenmaal niet.

Een applaus krijgen tijdens het spelen van een voorstelling, dat is haar lange leven. Al valt haar dat niet altijd op. Zo zegt ze: “Tijdens een sketch of voorstelling ben je vaak zó geconcentreerd.. Dan zit je zo hard in je personage dat je alles wat er buiten het podium gebeurt niet opmerkt. Het gebeurt dat mijn dochter Margot achteraf moet zeggen waarmee het publiek gelachen heeft.”

Als het publiek na een voorstelling een applaus of staande ovatie geeft aan de cast, brengt dat Linda in vervoering. “Van het applaus na een voorstelling geniet ik des te harder. Dat is wellicht ook dé reden dat ik liever in het theater dan voor televisie werk”, bekent ze.

Ze krijgt graag feedback van de zaal en dat is niet mogelijk bij tv-opnames. “Acteren in een opnamestudio is een pak technischer en je hebt geen interactie met de zaal. Het publiek in het theater is vaak een extra personage dat de voorstelling meer kleur geeft”, besluit ze daarover.

Bio van Linda De Ridder

Meer Over:

Linda De Ridder