.
Liliane Saint-Pierre
zondag 29 mei 2022

Liliane Saint-Pierre: “Blijkbaar vonden die 'oudere mannen' dat toch niet zo fout”

Ze nam de raad van Luc Appermont ter harte

In 1987 mocht zangeres Liliane Saint-Pierre voor België opdraven op het Songfestival. Met haar nummer 'Soldiers of Love' wist ze toen een knappe elfde plaats te bemachtigen.

Maar blijkbaar had Liliane al een paar keer eerder geprobeerd om deel te nemen aan de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Ze vertelt er meer over in TV Familie.

In 1978 deed ze een eerste poging en nam ze deel aan de preselectie voor Luxemburg. In 1981 greep ze een tweede kans aan om op het grootste podium ter wereld te mogen optreden, die keer voor België.

“Ik probeerde het met het nummer 'Brussel'. Luc Appermont presenteerde toen en zei tegen mij: 'Jij maakt veel kans om te winnen, maar je kiest beter voor een minder sexy outfit. De jury bestaat vooral uit oudere mannen en die zouden aanstoot kunnen nemen aan jouw glinsterende, spannende broek' “, herinnert Liliane zich.

Ze nam de raad van Luc ter harte en veranderde last-minute nog van outfit. “Dat had ik misschien beter niet gedaan”, lacht Liliane. “Emly Starr won met 'Samson' en die zag er veel sexyer uit dan ik. Blijkbaar vonden die 'oudere mannen' dat toch niet zo fout”, grapt ze.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Liliane Saint-Pierre, Luc Appermont en S Club 7