.
Lieven Debrauwer
maandag 16 mei 2022

Lieven Debrauwer maakt onverwachte carrièresprong

In de zomer kan je hem als zijn alter ego Leona D'Exelmans Lachaille aan het werk zien op de Gentse Feesten.

De Gentse filmregisseur en docent Lieven Debrauwer heeft al heel wat naam gemaakt in de filmwereld. Zijn kaskrakers 'Pauline & Paulette' en 'Confituur' werden door het publiek als echte klassiekers bestempeld. Nu heeft hij er een opvallende nieuwe hobby bij. Daarover vertelt hij meer aan Dag Allemaal.

Voor Lieven ging de bal aan het rollen toen hij enige tijd terug deelnam aan een workshop make-up. Hij werd er volledig gemaquilleerd en tot een vrouw omgetoverd.

Naar eigen zeggen had Lieven al eerder een soort bewondering voor dragqueens. Hij is goed bevriend met Vanessa Van Cartier, de Nederlandse winnares van het programma 'RuPaul's Drag Race'.

Zelf had hij zich nooit kunnen inbeelden om ooit verkleed als vrouw op te treden, maar hij heeft de smaak ondertussen goed te pakken.

In de zomer kan je hem als zijn alter ego Leona D'Exelmans Lachaille aan het werk zien op de Gentse Feesten. “Ik begin daar met zes shows. Als het concept aanslaat, is het best mogelijk dat ik ermee verder ga”, bekent hij.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Lieven Debrauwer

Meer Over:

Lieven Debrauwer