.
Lieven Debrauwer
donderdag 12 mei 2022

Lieven Debrauwer: “Geen haar op mijn hoofd dat dáár ooit aan dacht”

"Toen ik een workshop make-up volgde, rolde ik er langzaam maar zeker in”

Het leven is soms als een waterloop: je weet nooit waar de volgende vertakking naartoe zal stromen. Voor Lieven Debrauwer gaat die stelling zeker op. Hij heeft een nieuwe hobby gevonden die niet zo alledaags is: zich transformeren tot dragqueen. We lezen er meer over in Dag Allemaal.

De regisseur van Vlaamse filmklassiekers zoals 'Pauline & Paulette' en 'Confituur' heeft er een opvallende bezigheid bij. Als dragqueen 'Leona D'Exelmans Lachaille' kan je hem deze zomer voor het eerst aan het werk zien op de Gentse Feesten.

“Ik heb al wel even een fascinatie voor dat wereldje. Zo is Vanessa Van Cartier, winnares van 'RuPaul's Drag Race' in Nederland, een goeie vriendin geworden”, begint hij zijn verhaal.

Dat hij zelf ooit verkleed als vrouw zou optreden, had hij nooit gedacht. “Geen haar op mijn hoofd die daar ooit aan dacht. Maar toen ik een workshop make-up volgde, rolde ik er langzaam maar zeker in.”

Zijn personage Leona is extravagant in iedere zin van het woord. Van een compleet over-the-top outfit tot de maquillage, alles is tot in de puntjes afgewerkt. “Als het concept deze zomer aanslaat, is het best mogelijk dat ik ermee verder ga”, zegt hij lachend.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Lieven Debrauwer

Meer Over:

Lieven Debrauwer