.
News Image

Lien Van de Kelder naar Familie

Sofie Bastiaens uit Thuis verhuist naar Familie.


Veertien jaar is het ondertussen geleden dat Lien Van de Kelder - toen amper 19 jaar - debuteerde bij Thuis. In 2002 dook haar personage Sofie Bastiaens voor het eerst in de reeks op.Tot in 2008 zou Lien de rol van Sofie vertolken in de populaire soap. Een rol die ze graag vertolkte, ook al combineerde zijn haar werk bij Thuis lange tijd met haar studies. In 2008 werd Sofie gewurgd door Mike en was Lien Van de Kelder uitgespeeld bij Thuis.

Al voor haar periode bij Thuis had Lien al enkele kleinere rolletjes gespeeld. Denk maar aan de rol van Laura in Wittekerke en die van Arlette Van Doninck in Spoed. Haar rol in Thuis was voor Lien Van de Kelder een belangrijke rol. Ze had heel veel draaidagen en kon daardoor een aardig centje verdienen. Maar de rol opende ook deuren. Lien Van de Kelder dook hier en daar voor een eerder kleine gastrol op maar werd ook gevraagd voor Steracteur, Sterartiest. Een echte muzikale ster bleek Lien echter niet te zijn want ze werd al vrij snel naar huis gestuurd. Na haar ontslag bij Thuis kreeg Lien Van de Kelder al snel een andere niet onbelangrijke rol aangeboden. De mensen van Studio-A zagen in haar wel een inspecteur bij de politie. De rol van Fien Bosvoorde in Zone Stad was als het ware op haar lijf geschreven. Lien schitterde in de reeks naar onder andere Werner De Smedt en Guy Van Sande.Vier jaar geleden was Lien één van de toppers in de prestigieuze reeks The Spiral.



Lien Van de Kelder had ook de eer om door de lezers van Humo uitgeroepen te worden als vrouw die zij het liefde uit de kleren zouden zien gaan. Dat deed Lien dan ook met plezier, al was de eer weggelegd voor Hans Herbots met wie ze ondertussen zeven jaar samen is en twee kindjes heeft.



Volgens Het Laatste Nieuws gaat Lien volgende maand aan de slag bij Tv Bastards, het bedrijf dat vandaag de dag Familie maakt. Volgens de krant wil VTM het bericht niet bevestigen maar de zender zou het ook niet ontkennen. Welke rol Lien in de VTM-soap zal vertolken is niet duidelijk maar mogelijk zal zij iets te maken hebben met Lars Dewulf, gespeeld door Kürt Rogiers. Wij zijn benieuwd.

Bio van Lien Van de Kelder