.
Lidewij Nuitten
maandag 23 mei 2022

Lidewij Nuitten wordt tante: “Ik wist dat het niet oké was”

Haar broer wordt papa

In ‘We Are Family’ probeert Lidewij Nuitten de band van familieleden te herstellen. Iets waar ze nu ook in haar eigen familie aan werkt. Jarenlang had ze geen contact meer met haar twee broers, tot één van de twee wist te vertellen dat ze tante zou worden. En dat deed haar iets heel belangrijks beseffen.

“Dat ik geen positieve emoties kon voelen toen mijn broer het nieuws vertelde, deed me beseffen dat onze situatie eigenlijk niet oké is. Je vraagt je misschien ook af waarom ik dit hele proces per se moest filmen, want het is toch iets vrij intiems en persoonlijks. Maar dat ik er een programma over wilde maken, gaf mij net het duwtje dat ik nodig had om op zijn uitnodiging in te gaan. Ik weet eerlijk gezegd niet o ik het anders had gedurfd”, zegt ze in Dag Allemaal.

Lidewij heeft zich altijd wat onrechtvaardig behandeld gevoeld thuis. “In mijn herinneringen was het heel moeilijk thuis en hadden wij amper mooie momenten. Nu besef ik dat herinneringen ook maar’n bepaalde versie van de feiten zijn;”

Nuitten besefte al snel dat de ruzies tussen haar en haar broer over geen belangrijke zaken gingen en dat het vooral draaide over wie gelijk had.

“En dat is heel lang blijven hangen. Ik heb lang niet willen zien dat de verantwoordelijkheid misschien ook wel voor een stukje bij mezelf lag.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Lidewij Nuitten

Meer Over:

Lidewij Nuitten