.
Lidewij Nuitten
dinsdag 12 december 2023

Lidewij Nuitten: “Een onenightstand zou niet lukken”

Ze hadden respect voor haar

Een vrouwenlichaam zit soms iets complexer in elkaar dan een mannenlichaam, zoveel is duidelijk. Er zijn nog altijd heel wat problemen bij vrouwen waar dokters geen raad mee weten en dat is soms behoorlijk lastig.

“Er gaan stemmen op die zeggen dat als mannen aan endometriose zouden lijden, het probleem allang was opgelost. Zo’n aandoening heeft al een effect op je zelfbeeld en eigenwaarde, maar als je dan nog eens bij een gynaecoloog terechtkomt die je bot behandelt of niet luistert, heb je zeker zin om in een putje te kruipen”, zegt Lidewij Nuitten in Flair.

Lidewij was pas 24 toen ze voor zichzelf erachter kwam dat ze op vrouwen viel. Daarvoor was ze altijd in het gedacht dat ze hetero was, al nam ze soms een man mee naar huis na een gezellig avondje op café.

“Ook al wist ik dat een onenightstand niet zou lukken. Maar als je dat in je hoofd steekt, gaat het zeker niet. Ik had echt geluk dat die jongens me steeds respectvol behandelden wanneer het niet lukte en dat ze hun zin niet doordreven.”

Bio van Lidewij Nuitten