.
Leen Dendievel
donderdag 24 november 2022

Leen Dendievel: “Mensen hadden daar duidelijk nood aan”

Ze ging aan de slag

Naast acteren is Leen Dendievel ook schrijfster. Ze heeft al een aantal boeken geschreven en haar best verkochte boek is nog steeds ‘Asem’ waarin ze vertelt over haar paniekaanvallen waar ze vaak mee te maken kreeg.

We zijn een aantal jaren later en er ligt een heruitgave van ‘Asem’ in de winkel. Een boek dat opnieuw gaat over angsten en paniekaanvallen. Met het enige verschil dat Leen zich nog iets meer bloot geeft dan eerder.

“Door corona en de huidige crisis heeft mijn boek een nieuwe invulling gekregen. In mijn boek uit 2018 had ik het vooral over de wetenschappelijke ondergrond, maar de afgelopen jaren heb ik duizenden berichtjes gekregen van mijn volgers met persoonlijke vragen. Het werd me duidelijk dat mensen nood hadden aan mijn persoonlijk verhaal”, zegt Leen in Dag Allemaal.

Leen besloot dus om zich kwetsbaar op te stellen en dat omdat haar lezers daar erg veel nood aan hadden. Het was behoorlijk beangstigend, maar stap voor stap kwam ze tot een mooi resultaat.

“Ik geef nu ook lezingen over angst en vertel erover op Instagram. Er is niets waar ik me over moet schamen. De paniekaanvallen hebben me gemaakt tot wie ik nu ben.”

Bio van Leen Dendievel

Meer Over:

Leen Dendievel