.
Lea Witvrouwen
zondag 7 februari 2021

Lea Witvrouwen uit Benidorm Bastards: “tuurlijk lig ik daarvan wakker”

“Wat gebeurt er met mijn kinderen als ik er niet meer ben…”

Lea Witvrouwen zien we tegenwoordig terug op VTM dankzij de herhalingen van Benidorm Bastards. Tien jaar geleden werd het programma een hit en werd Benidorm Bastards zelfs bekroond met een Emmy Ward. Ondertussen is Lea Witvrouwen 70 jaar geworden en houdt ze zich vooral bezig met de mantelzorg voor haar zonen met autisme.

Lea Witvrouwen kroop voor Benidorm Bastards in de huid van Lea Schepers. De acteermicrobe is nooit volledig verdwenen, maar de focus ligt tegenwoordig vooral op de zorg voor haar autistische zonen.

Lea schreef negen jaar geleden al het boek ‘In de coulissen – Leven met een autistisch gezin’ en binnenkort verschijnt haar tweede boek: ‘Blogboek – Wat als ik er niet meer ben?’ Want dat is dé vraag die Lea bezighoudt. Wie zal er voor haar kinderen zorgen als zij er niet meer is.

“Uiteraard lig ik daarvan wakker, want ik heb ook het eeuwige leven niet, hé. Hoe zullen mijn jongens functioneren wanneer hun moeder er niet meer is? Ze wonen zelfstandig en krijgen wel begeleiding, maar ze vallen toch voor een groot stuk terug op mij, als mantelzorger”, vertelt Lea Witvrouwen in Story.

Bio van Lea Witvrouwen

Meer Over:

Lea Witvrouwen