.
News Image

Laatste auditiedag in The Voice Kids

Welke talenten stoten nog daar naar volgende ronde?
“Laatste auditiedag, laatste kans om te draaien”, zo vangt Laura Tesoro de vijfde Blind Auditions van The Voice Kids aan. Niet alleen de kandidaten hebben een portie gezonde zenuwen, ook bij de coaches slaat de stress toe. Want hen wacht de moeilijke taak om de laatste unieke zangtalenten te overtuigen en hun teams te vervolledigen. De plekjes worden schaars, dus de coaches moeten nog strenger en aandachtiger zijn… Met welke kandidaten trekken Laura, Sean, Gers en K3 de Battle-arena in?

Ilya uit Rotem mag de vijfde Blind Auditions aftrappen met Twenty One van Milo Meskens. Voor hem is het hoe dan ook feest, want hij viert zijn 12e verjaardag. Met zes zangers in de coachstoelen wordt hij alvast getrakteerd op een verjaarsdagslied. Maar krijgt hij van één van hen ook het cadeau waarop hij hoopt? Ook voor Lisa (14, Adinkerke) is het een speciale dag, want zij staat voor het eerst op een podium. Ze houdt van trage songs met een sterke tekst en kiest daarom voor het kippenvelnummer You Said You'd Grow Old With Me van Michael Schulte.

Elisabeth (14, Brugge) voelt zich als een vis in het water op een podium. Ze doet aan wedstrijddansen en moet dus veel optreden. Met Never Tear Us Apart van Bisshops Briggs wil ze bewijzen dat ook zingen haar ligt. Haar showgehalte laat zich voelen tot in de rode stoelen: “Het is de eerste keer dit seizoen dat iemand de geweldige liveband overtreft. Jij speelt hen gewoon naar huis!”, zegt Gers.

Aja (13, Tielt) is een meisje met pit. Dat kan moeilijk anders als je Ain't No Other Man van power voice Christina Aguilera aandurft tijdens je auditie. Laura Tesoro herkent zichzelf meteen in Aja: “Ik heb dit nummer ook gezongen tijdens mijn deelname aan The Voice”. Is de nieuwe Laura opgestaan? Met Sylvie (13, Minderhout) komt er pas écht een mini-Laura op het podium. De twee zien er identiek uit: van kapsel, tot jurk en schoenen. De gelijkenissen tussen hen ontgaan ook de andere coaches niet: “Jullie zijn precies samen gaan shoppen”. Sylvie brengt de klassieker I Will Survive van Gloria Gaynor.

Spring-in-‘t-veld Nathan (12, Kluisbergen) kan niet stil zitten. Tijdens de week leeft hij zich samen met zijn mama uit in de zumbales, vrijdag kan hij zijn enthousiasme kwijt in het nummer Numb van Linkin Park. Ook Lotte (11, Kaster) kiest voor een stevig nummer: Sweet Child o’ Mine van Guns N' Roses. Ze gaat wel voor een akoestische variant, die beter aansluit bij haar grootste hobby: zingen in een koor.

Dat Gers Pardoel een zwak heeft voor Louise weten zijn fans al jaren. De 14-jarige Louise uit Kapelle-op-den-Bos heeft bij hem dus al een streepje voor. Vrijdag komt ze haar kans wagen met Skinny Love van Birdy. Zal Gers de hele dag aan haar denken? Floris (11, Sint-Pauwels) hoopt dan weer in de smaak te vallen bij Sean Dhondt. Hij is een gepassioneerd drummer en zou dus nog veel van Sean willen leren. Tijdens zijn auditie laat hij zijn gevoelige kant zien met Voor Haar van Gene Thomas.

“Ik vind de wereld heel saai zonder muziek”, zegt de 11-jarige Kobe (Brugge). Met zijn ukulele, gitaar of piano zorgt hij voor een beetje kleur. Dat hij ook zangtalent heeft, hoopt hij met Country Roads van John Denver te kunnen bewijzen. Ook Mamy (14, Borgerhout) wil haar talent tonen. Kan ze haar zenuwen onder bedwang houden op de lage én hoge noten van Rihanna’s Stay?

Eindigen doet The Voice Kids met een knal. Daarvoor zorgt de 13-jarige Helena uit Heusden. Haar muzikaal talent erfde ze zonder twijfel van haar papa, die vroeger de Vlaamse concertzalen afschuimde met de punkband Janez Detd. Dat Helena nu op haar beurt met het rocknummer Lubbock or Leave It van Dixie Chicks probeert te scoren, maakt haar vader apetrots.

The Voice Kids, vrijdag om 20.40 op VTM.