.
Kurt Rogiers
donderdag 15 december 2022

Kürt Rogiers: “Ik heb vaak naakt op haar gelegen”

Hij is niet zo preuts

Een kerstfilm opnemen in de zomer wanneer er een hittegolf heerst, het is eens iets anders. Kürt Rogiers stond op de set van ‘De Familie Claus’ en heeft behoorlijk wat af gezweet.

“Wat hebben we daar zitten zweten met onze skipakken, sjaals en mutsen. Dat was heel pittig. Mensen zien vaak alleen de glamour van ons vak, maar dat was serieus afzien. Vergelijk het met zo’n pak van ‘The Masked Singer’, maar dan de hele dag”, lacht Rogiers in Tv Familie.

Opvallend beeld in de film is het moment waarop Kürt volledig naakt gaat, en dat op zijn 50ste. “Iedereen begint daar nu ook over. ‘Amai moet je daarvoor 50 worden… om nog eens een naaktscène te spelen?’ zeggen ze dan. Maar kom, het is in feite niet meer dan een gimmick. Zeker geen ‘Fifty Shades’ of zo.”

Een naaktscène, het is niet voor iedereen weggelegd om dat vol zelfvertrouwen te spelen, maar voor Kürt is het vooral part of the job.

“Ik maak daar nooit een probleem van. Het lijkt wel of onze maatschappij op dat vlak is verpreutst. Destijds in ‘Wittekerke’ had ik heel wat naaktscènes. IK heb vaak naakt op Sandrine André gelegen. Ook in ‘Familie’, trouwens. Om nog maar over die vele naaktscènes in ‘Costa!’ te zwijgen. En als er nu nog maar een schaduw van mijn borst te zien is, is er al paniek.”