.
Koen De Bouw
woensdag 21 februari 2024

Koen De Bouw: “Ik had niet de nodige capaciteiten”

Het was wel zijn droom

Iedereen heeft een periode in zijn leven waarop het er al iets ongezonder aan toegaat dan goed is. De meesten hebben dat vooral als ze student zijn, zoals Koen De Bouw.

“Als student had ik nog niet door dat je letterlijk bent wat je eet. Toen ik nog niet werkte, kocht ik vaak 'witte producten', veel processed food, die vervaardigd werden in een fabriek. Nu verkies ik pure ingrediënten zoals groenten en fruit die Moeder Natuur voor ons laat groeien en rijpen. Ik kon toen ook nog niet koken, had er geen interesse voor. De brol die ik als student gegeten heb? Nee, die was niet bepaald voedzaam”, lacht Koen in Primo.

Koen speelt mee in ‘Styx’, een reeks die te zien is op Streamz en later ook op televisie. Daarin kruipt hij in de huid van een dokter.

“Als kind droomde ik ervan om dierenarts te worden, maar ik had daar niet de nodige capaciteiten voor. Ik was geen bolleboos en had moeite om me te concentreren. Toch heb ik een richting gekozen met veel biologie, omdat het me altijd is blijven fascineren. Of het nu gaat om bloemen en bomen, mensen of dieren: de natuur speelt een belangrijke rol in mijn leven. Wij wonen nu parttime in de Ardennen, omringd door groen, en dat vind ik geweldig.”

Bio van Koen De Bouw

Meer Over:

Koen De Bouw