.
Koen De Bouw
dinsdag 13 februari 2024

Koen De Bouw: “Het vraagt een fysieke verantwoordelijkheid”

Niet iedereen heeft die

Vlaanderen heeft veel straffe acteurs, en Koen De Bouw is daar toch eentje van. Hij is zelfs bekend in het buitenland en deed het afgelopen jaar 5 opdrachten in het buitenland. Maar een workaholic wil hij zichzelf niet noemen.

“Toch niet. Helemaal niet, zelfs. Maar ik ben ook niet lui, want op de werkvloer geef ik me voor de volle 200 procent. Tussen 'actie' en 'cut' ben ik ontoerekeningsvatbaar. Maar tussen twee sets door heb ik altijd rust en me-time nodig om energie op te doen. Ik voed me graag aan de wereld en aan mezelf, zodat ik van daaruit verhalen kan vertellen en personages kan invullen. De tijd dat ik in het echte leven sta, zeg maar, is voor mij essentieel om vervolgens het fictieve in te stappen”, zegt Koen in Primo.

Voor een acteur is het belangrijk dat je gezond eet, gezond blijft en voldoende slaap hebt. Maar je moet ook een verzorgd voorkomen hebben en je moet dingen durven veranderen als de rol dat vraagt.

“Acteur zijn vergt sowieso een zekere fysieke verantwoordelijkheid. Niet alleen voldoende slaap en gezonde voeding zijn belangrijk. Ook je kapsel en of je wel of geen baard laat staan, zijn factoren waar je rekening mee wil houden. Als acteur ben je zowel fysiek als mentaal altijd bezig met de voorbereiding op wat komen gaat. Dat vereist het kweken van discipline. Tenminste, als je een carrière wil opbouwen die lang meegaat.”

Bio van Koen De Bouw

Meer Over:

Koen De Bouw