.
Koen De Bouw
zaterdag 10 februari 2024

Koen De Bouw: “Het moet een avontuur zijn voor mij”

Hij denkt altijd goed na

Koen De Bouw is een van de strafste acteurs die we hebben in ons land. Hij is in tientallen films en reeksen te zien, maar toch maakt hij zorgvuldig een afweging op welk aanbod hij ja zegt en wat hij aan zich laat voorbij gaan.

“Het is een combinatie van verstand en buikgevoel. En het moet voor mij een avontuur zijn. Het afgelopen jaar heb ik in vijf buitenlandse films en series meegespeeld. Ik merk dat de uitdaging om in een andere taal te acteren - in dit geval Frans en Engels - mij aanspreekt. Maar een ijzersterk scenario komt op de eerste plaats. Da's de bron van alles. Af en toe belandt er een pareltje op mijn bureau en kan ik denken: 'Amai, zo mooi, als ik dat maar niet kapotmaak.' Die krijg je als acteur het liefst, natuurlijk”, zegt Koen in Primo.

Er moet natuurlijk ook brood op de planken komen, dus sommige acteurs zouden wel eens op een aanbod durven ingaan puur uit financiële overwegingen. Toch trekt Koen nog altijd de grens.

“Het is niet zo dat ik in de luxepositie zit dat de werkaanbiedingen me om de oren vliegen. Maar er is natuurlijk wel een bepaalde kwaliteitslijn waar ik niet onder wil gaan. Ik zou me heel ongelukkig voelen op de set wanneer een verhaal nergens over gaat.”

Bio van Koen De Bouw

Meer Over:

Koen De Bouw