.
Koen De Bouw
zondag 25 februari 2024

Koen De Bouw: “Het is iets waar ik naar streef”

Al levert dat niet altijd veel op

Wie houdt van een goeie misdaadreeks en een beetje horror kunnen we de nieuwe reeks ‘Styx’ aanraden. Het genre is behoorlijk nieuw in Vlaanderen en het is nog af te wachten of Vlaanderen hier ook echt klaar voor is. In een van de hoofdrollen zien we Koen De Bouw als dokter Frank.

Dokter Frank ziet er behoorlijk verwilderd uit in de reeks en dat is iets wat we niet meteen van Koen gewoon zijn. Maar hij vond het niet erg om zo in beeld te komen, als acteur hoort dat erbij.

“Integendeel, want het is iets waarnaar ik altijd een beetje streef. Vanaf mijn late tienerjaren werd ik beschouwd als een zogenaamde 'mooie jongen', maar in de filmwereld levert dat niet veel op, vond ik. Bovendien wilde ik me altijd wapenen tegen het ouder worden. Ik wilde met dat soort schoonheid eigenlijk niks te maken hebben, dus heb ik altijd bewust geprobeerd om daar afstand van te nemen”, zegt hij in Primo.

Als acteur ben je volgens Koen best niet te ijdel en dus valt dat bij hem ook allemaal heel goed mee.

“IJdelheid is de grootste vijand van een acteur. Als je ego in de weg zit, kan je een rol nooit tot een goed einde brengen. Een goeie acteur dient het verhaal en niet zichzelf.”

Bio van Koen De Bouw

Meer Over:

Koen De Bouw