.
Koen De Bouw
zondag 18 februari 2024

Koen De Bouw: “Het houdt wel een keer op”

Dat doet hij nooit meer

Acteur zijn, het is heel leuk, maar het vraagt ook veel discipline. Vraag dat maar aan Kevin Janssens die voor zijn rol in ‘De Patrick’ heel wat kilo’s moest aankomen, om die daarna weer kwijt te spelen voor andere rollen.

“Voor de film 'Nowhere', waarin ik een ex-truckchauffeur speel, moest ik 20 kg bijkomen. En vier maanden later moest ik die alweer kwijt zijn om de Eén-reeks 'Twee Zomers' te draaien. Ik kan je verzekeren: er komt inderdaad wel wat overgave aan te pas om dat op zestien weken tijd gerealiseerd te krijgen met sporten en voeding. Zoiets gaat gepaard met bloed, zweet en tranen”, deelt Koen De Bouw zijn ervaring als acteur in Primo.

Hij heeft het nu een keer gedaan, maar voor Koen is het niet meer voor herhaling vatbaar. En dat heeft veel te maken met zijn gezondheid.

“Ergens houdt het wel op, hé. Ik ging ook nooit zo ver als Kevin Janssens. Hij kwam voor zijn rol in 'De Patrick' liefst zeventien kg aan in zeven weken. Hij liet zelfs potten crème-glace smelten om ze nog sneller te kunnen opdrinken dan hij ze zou kunnen uitlepelen. Hij kreeg last van gemoedswisselingen en belandde in een depressie. Logisch, want inmiddels weten we dat het welzijn van onze darmflora rechtstreeks in verband staat met hoe gelukkig of ongelukkig we ons voelen. Los van hoe we eruitzien. De gezondheid van je darmen zegt veel over je mentale welzijn. Onze darmen zijn een soort tweede brein. En daarnaast: in de spiegel kijken wanneer je overgewicht hebt, maakt je ook niet bepaald vrolijk. Daar moet je eerlijk over zijn.”

Bio van Koen De Bouw

Meer Over:

Koen De Bouw