.
News Image

Kobe Ilsen: “het zijn onzekere tijden”

Kobe Ilsen maakt zich zorgen om toekomst VRT.


In 2019 hebben we Kobe Ilsen niet vaak op tv gezien, maar dat was stilte voor de storm. De presentator had toen al aangegeven dat hij zowat een heel jaar met tv-opnames bezig zou zijn en daarvan zien we het resultaat eindelijk op tv: ‘Op Eén’ doet het weer bijzonder goed. In het tweede seizoen van Op één naar antwoorden op heel wat van onze huidige bezorgdheden. Krijgen we later voldoende pensioen? Is er nog gezonde lucht in België? Loopt er straks nog water uit onze kraan? Kortom: zijn we eigenlijk goed bezig in België, en wat kunnen we leren van andere landen? Met al die vragen trok Kobe nieuwsgierig voorbij onze landsgrenzen om te kijken en te vergelijken.

In Het Belang van Limburg vertelt Kobe dit weekend dat België een fantastische plek is om te wonen. “Maar er zijn toch enkele werkpunten. Ik denk dat de politieke ego's iets minder mogen gaan spelen, want actie is nodig. In een aantal lijsten zitten we in de lift naar beneden. Ik heb het dan over de luchtkwaliteit, overmatige alcoholconsumptie, watervoorziening, onderwijs…”



Kobe Ilsen is al jaren aan de openbare omroep verbonden. Eén van zijn goede vriendin in Davy Parmentier, de programmadirecteur van VTM. Maar voorlopig moeten we geen mediatransfer verwachten. “De VRT blijft mijn broodheer. Ik ga sowieso weer radio maken. Wat televisie betreft, is het voorlopig wat onduidelijk. Eerst gaan we bekijken wat 'Op Eén' doet qua cijfers en reacties. Het zijn onzekere tijden voor de VRT. Ik ga dan ook niet hoog van de toren blazen. Laten we eerst maar eens afwachten welke middelen er komen vanuit de regering”, vertelt Kobe in Het Belang van Limburg.

Net zoals de meeste van zijn collega’s maakt de presentator zich zorgen om de toekomst van de openbare omroep. “Toch maken we elk jaar programma's die internationaal worden gerenommeerd. Het zou zonde zijn om dat allemaal weg te besparen. Ik vind dat een sterke Vlaamse openbare omroep nodig is. Soms wordt beweerd dat een verzwakte openbare omroep goed is voor de commerciële zenders, maar dat is verre van waar. Ook die zenders zijn op zoek naar een nieuwe adem, want ze worden bedreigd door Netflix en co. De reclame-inkomsten zakken zienderogen, dus staan ook zij op de rem.”



Het volledige interview lees je in Hallo, de gratis bijlage van Het Belang van Limburg.

Bio van Kobe Ilsen

Meer Over:

Kobe Ilsen