.
News Image

Knap visueel spektakel maar nog geen superfavoriet in eerste Live van The Voice!

Een superfavoriet leverde de eerste The Voice-liveshow in een uitverkocht Kuipke in Gent niet meteen op maar we kregen wel een knap visueel spektakel en toch ook wel een aantal opgemerkte performances van de kandidaten.

Een superfavoriet leverde de eerste The Voice-liveshow in een uitverkocht Kuipke in Gent niet meteen op maar we kregen wel een knap visueel spektakel en toch ook wel een aantal opgemerkte performances van de kandidaten.

Vooraleer hun kandidaten hun grote vuurdoop voor 3.000 toeschouwers zouden krijgen, zorgden de 4 coaches samen voor een knallende opener met Michael Jacksons' 'Can You Feel It'. De coaches hadden choreografisch een paar Jacksons-moves ingestudeerd en ze leefden zich alle vier volledig in het nummer in. Regi regisseerde als vanzelfsprekend en verraste door ook zelf te zingen, Koen voelde zich natuurlijk als een vis in het water terwijl vooral Bent en Axelle opvielen. Bent in een vintage-outfit met bloemenmotief waagde zich aan enkele opvallende danspasjes terwijl Axelle eindelijk eens komaf maakte met haar saaiheid van de voorbije weken en de vestimentaire kritiek die ze te slikken kreeg. Ze had zich nu opvallend gehuld in een knap nauwsluitend broekpak met slangenmotief uit haar eigen JBC-collectie.

Als eerste moest team Koen aan de bak en Seppe De Rooij zorgde voor de ideale opener met 'Whitout You' van David Guetta ft Usher waarbij hij als een aangekondigd Facebook-likes stemmenkanon meteen bewees hoe meisjes in te pakken maar in al zijn enthousiasme soms even leek te vergeten dat er ook nog goed gezongen moet worden, een terechte kritiek die hij van zijn coach Koen dan ook te horen kreeg. Steph Van Uytvanck bracht 'Bend and Break' van Keane maar ook al heeft hij al een hele weg afgelegd op het gebied van frontman te zijn, vocaal kon hij toch niet helemaal overtuigen al werd hij wat geplaagd door een lichte keelontsteking. Eva De Geyter die als een engelenverschijning op het podium stond, zorgde dan weer vocaal voor het betere werk tijdens 'Strong' van London Grammar en zou daarvoor door het publiek ook terecht beloond worden met een plaats in de volgende ronde. Agnes De Raeve bracht in een mooie act 'Neon Lites' van Demi Lovato maar dansen en zingen samen is nu eenmaal geen gemakkelijke opdracht en dat bleek ook want vocaal kon ze niet echt overtuigen.

Gaan door voor het team van Koen Wauters:

Keuze van het publiek: Eva De Geyter (18) uit Zonhoven

Keuze van de coach: Seppe De Rooij (18) uit Deurne

Tweede team dat aan de bak moest, was dat van Axelle Red en daarvoor mocht Steven Van den Panhuyzen als eerste het grote podium op. Steven bewees gegroeid te zijn in de wedstrijd en bracht een fragiele maar erg behoorlijke versie van 'The Fear' van Ben Howard. Aurélie Van Rompay ging opnieuw voor het Nederlands en bracht met heel veel gevoel en overtuiging het wondermooie 'Laat me' van Ramses Shaffy. De amper 17-jarige Jessica Ndimubandi was al opgevallen door soulnummers uitstekend naar haar hand te zetten, alleen qua stemvolume was er nog heel wat werk aan de winkel. Jessica had daar de voorbije weken samen met zangcoach Ibernice hard aan gewerkt en of dat resultaat gaf... Ze bracht in een sobere setting, enkel begeleid door accoustische gitaar, haar versie van 'Calling You' van Jevetta Steel en kreeg daarbij open doekjes van het publiek voor haar zuivere uithalen. Als laatste van het team Axelle was de tweeling Koen & Jo Smets aan de beurt die het zware rocknummer 'Steady As She Goes' van The Raconteurs brachten op een 'no nonses' manier. Koen op Wurlitzer en Jo op gitaar bewezen daarbij opnieuw dat hun stemmen erg mooi blenden.

Gaan door voor het team van Axelle Red:

Keuze van het publiek: Koen & Jo Smets (23) uit Genk

Keuze van de coach: Jessica Ndimubandi (17) uit Borgerhout

Voor team Regi was Mikaël Ophoff het eerste aan de beurt al leek die dat in alle commotie even vergeten want in plaats van op het podium stond hij bij Sean in the smartroom. Met zijn nummer 'I Will Wait' van Mumford and Sons wist hij vocaal toch niet helemaal te overtuigen. Jamilla Baidou kon dat evenmin te doen met 'I Want Give Up' van Jason Mraz. De stille Joke Herremy, amper 17, kreeg de ervaring te beurt om met acht dansers te performen tijdens 'Locked Out of Heaven' van Bruno Mars en daar was ook duchtig op geoefend. Ondanks de voor haar ongewone situatie en met een microstatief in plaats van een gitaar als instrument, kweet Joke zich meer dan behoorlijk van haar taak al miste ze nog wat power. Dunja Mees zorgde dan weer voor misschien wel voor de opvallenste performance met haar versie van de Ray Charles-klassieker 'Hallelujah I Love Her So'. Klasse zoals Dunja dat bracht, gekleed in een gewaagd showkleedje, zuiver gezongen en Axelle was onder de indruk van de zelfzekerheid waarmee Dunja performde. Het publiek dacht er net zo over.

Gaan door voor het team van Regi Penxten:

Keuze van het publiek: Dunja Mees (25) uit Mechelen

Keuze van de coach: Joke Herremy (17) uit Bassevelde

Als laatste moest team Bent aan de slag en Camille Van Wambeke beet daar de spits af met het nummer 'Hang With Me' van Robyn dat ze vanachter haar piano inzette om die even later, blootsvoets en gehuld in een kort,wit jurkje, als haar podium te gebruiken. Correct gezongen en opvallende act maar het had net nog wat stoerder mogen zijn. Mandy Nijssen stond met 'Knowing Me, Knowing You' van ABBA voor een serieuze uitdaging want die coveren is niet eenvoudig. Ook al deed Mandy haar uiterste best, helemaal overtuigen kon ze ook niet. Tijd voor de visueel opvallendste performance van de avond met Demi Eestermans die met enkele gebodypainte danseressen een verrassende fluo-act bracht bij met het nummer 'Close To Me' van The Cure. Elie De Prijcker was als laatste aan de beurt met 'People Help The People' van Cherry Ghost. Had hij na zijn Battle nog een black-out, hij wist zijn zenuwen onder controle te houden en zette een prima prestatie neer die alle coaches en zou wat later blijken, ook het publiek te overtuigen van zijn talent.

Gaan door voor het team van Bent Van Looy:

Keuze van het publiek: Elie De Prijcker (27) uit Sint-Niklaas

Keuze van de coach: Demi Eestermans (19) uit Roeselare.