.
News Image

Kirsten Janssens schrijft miserie van zich af in nieuw boek: “Leven in Lockdown”

Schrijven doe ik al m'n hele leven...


Kirsten Janssens heeft er een verblijf in de psychiatrie opzitten maar heeft nadien eindelijk rust gevonden in haar leven. Ze woont nu tussen de velden in Borgloon in the middle of nowhere en daar heeft ze terug grip gekregen op haar leven. Dat de 38-jarige Kirsten de pagina heeft omgedraaid wil ze duidelijk maken in haar nieuwe boek: “Leven in Lockdown”.



Kirsten Janssens heeft een moeilijke jeugd achter de rug. “Op m’n vierde zat ik al op internaat, later belandde ik in weeshuizen en instellingen. Ik had geen moeder, ben drie keer verkracht… Op mijn vijftiende ben ik gestopt met school en alleen gaan wonen,” vertelt Kirsten in een notendop haar levensloop in Story.



Uiteindelijk maakte Kirsten Janssens haar studies alsnog af, maar dat betekende niet dat er een einde kwam aan de miserie: “ik werd afgerammeld, kreeg anorexia, en heb een zelfmoordpoging achter de rug. Eigenlijk voelde mijn jeugd ook al aan als een lockdown, daarom heb ik fragmenten uit mijn dagboeken van toen aangegrepen als uitgangspunt voor mijn nieuwe boek.”



En dat nieuwe boek bevat ook gedichten die Kirsten bijhield sinds haar kindertijd. “Want schijven doe ik al mijn hele leven,” aldus Kirsten. “Dat heb ik dan allemaal gecombineerd met ervaringen uit de moeilijke lockdown van dit voorjaar,” beschrijft Kirsten Janssens haar nieuwe boek.