.
News Image

Kim Clijsters wint De Slimste Mens Ter Wereld

Kim Clijsters neemt schitterende start!


Wie is de slimste mens ter wereld? Wie weet dat iemand die het zowel met Ken als met Barbie doet geen hetero is maar bi. Wie wordt met andere woorden de opvolger van Adil El Arbi?

Is het misschien Sam Louwyck? Een reus in de wereld van film, dans en theater.

Mensen van dit kaliber hebben quizmatig meestal maar één vijand: hun kater.

Of is het Kim Clijsters? Een wereldster in de studio, dat is pas fijn. Sorry Kim, ik kan het niet laten. Mag ik vanavond je Brian zijn?

Ze worden uitgedaagd door Kevin Janssens. Naar hier gekomen om te winnen en niet om je vast relatie te vergallen.

We zijn amper begonnen of er zijn al 14 vrouwen flauw gevallen.

Eén van hen moet het spel vanavond verlaten. Over een uurtje weten we wie.

Welkom bij De Slimste Mens Ter Wereld.

Met die woorden begon de eerste aflevering van het dertiende seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld. Kevin Janssens voelde zich totaal niet op zijn gemak en moest al meteen weer naar toilet gaan. Erik Van Looy gaf meteen mee dat Kevin een groot voordeel had ten opzichte van de andere kandidaten. Kevin is de enige kandidaat in de geschiedenis van deze quiz die al met de presentator geslapen heeft. Dat gebeurde vorig jaar tijdens het WK in Brazilië. Toen deelden Kevin en Erik een kamer in een hotel.

Kevin Janssens heeft trouwens iets gemeen met zijn collega Sam Louwyck: beiden spelen mee in D'Ardennen, een film die dinsdag in première gaat op het Filmfestival van Gent. Beiden nemen het op tegen Kim Clijsters, de gewezen nummer één van de wereld. En daar moet je dan tegen spelen, grapt Louwyck. De humor is meteen van de partij en nog voor de eerste vraag gesteld werd gaf Kim Clijsters aan dat ze spijt heeft gehad dat ze toegezegd had. Kim benadrukte trouwens dat ze op het moment dat ze ja zei tegen Erik Van Looy dat zij alweer nuchter was. Bedoelde Kim nu eigenlijk dat Erik dat op dat moment niét was? Sam Louwyck heeft ter voorbereiding van zijn deelname 20 spelletjes op de app gespeeld maar daarvan heeft hij er 18 verloren. Dat belooft niet veel goed voor deze aflevering, denk je dan. Philippe Geubels en Jeroom werden het afgelopen jaar vader. Jeroom heeft er thuis een extra knuffelbeertje bij. Jeroom vertelt dat zijn ruwe bolster volledig verdwenen is. Hij is naar eigen zeggen veel vriendelijker geworden voor zijn vrouw. Geubels verwacht veel van de kandidaten. Hij is fan van Kim en stelt dé vraag die hij al héél lang wil stellen: Zou jij mijn ballen willen signeren? Hilariteit alom in de studio.

Er is inhoudelijk niets gewijzigd in dit seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld. Iedereen krijgt 60 seconden startkapitaal voor de 3-6-9-ronde. Al meteen na de eerste vraag - het antwoord is Pearl Harbor - heeft Erik Van Looy de slappe lach omdat Jeroom opmerkt dat hij de vele duizenden slachtoffers misbruikt om zijn brillensponsor Pearl in de aandacht te brengen.

Kim is de eerste die 10 seconden weet te pakken in deze ronde. Na in totaal 30 minuten programma heeft Kevin niet gescoord, Kim heeft 10 seconden gepakt en Sam scoorde in totaal 30 seconden.

Tijd dan voor Open Deur. Iedereen krijgt één vraag waarbij ieder antwoord 20 seconden kan opleveren. In totaal zijn er 80 seconden te verdienen. Kevin Janssens scoort meteen 80 seconden met een vraag over voetballer Fellaini. Kim Clijsters krijgt een vraag over vier dansen die ze te zien kreeg en kon er daarvan drie opnoemen. Kevin vulde het ontbrekende antwoord moeiteloos in. Sam moet de vier Zuidamerikaanse landen met de meeste inwoners opnoemen en kan er twee noemen. Kim kan niet aanvullen, Kevin doet dat wel en scoort opnieuw. Na deze ronde bengelt Kim Clijsters onderaan met 111 seconden, Sam volgt op 116 seconden en Kevin Janssens staat op kop met 164 seconden.

De derde ronde is en blijft de puzzelronde, steeds meer een geanimeerde quiz waarbij het antwoord soms makkelijk is dan het lijkt. Ieder goed antwoord levert 30 seconden op. Kim Clijsters scoort 90 seconden dankzij petanque, vrijgezellenavond en Frozen en durft zelfs een klein stukje van het nummer te zingen. Sam Louwyck verliest heel veel seconden en besluit uiteindelijk zonder juist antwoord te passen. Kevin Janssens kan wel een antwoord geven, Kim grijpt haar kans echter niet om seconden te scoren. Sam had pubertijd, masouka en flitsmarathon als juiste antwoorden moeten geven. Kim en Kevin geven toe een zware voet in het verkeer te hebben en worden regelmatig geflitst. Kevin kan de antwoorden binge watching en Dostojevski geven maar moet dan passen. Sam kan evaluatie toevoegen en scoort 30 seconden.

Sam bengelt na de derde ronde onderaan met 99 seconden, Kim stijgt naar 164 seconden maar Kevin topt op 224 seconden.

De galerij is de vierde ronde waarin de kandidaten tien foto's te zien krijgen en moeten vertellen wat ze zien. Sam probeert zijn achterstand op te halen en geeft 7 juiste antwoorden. Kevin kan één antwoord aanvullen. De clichés van de tien landen opnoemen was niet evident. Kim krijgt tien foto's van hondenrassen voorgeschoteld en kan vrij goed en snel 8 antwoorden geven. Tot ze veel tijd verliest met onder andere een Jack Russell en een Malthezer. Kevin vult ze probleemloos aan.

Kevin moet tien artiestennamen opnoemen die in het Nederlands staan vermeld. Piemel Roodborstje is bijvoorbeeld Cock Robin. De Korsten zijn The Scabs, enzovoorts. Kevin scoort 8 op 10 maar had ze liefst allemaal goed gehad. Sam en Kim vullen elk een antwoord aan. Het ging telkens om favoriete artiesten van Geert Bourgeois. Na de fotoronde is de stand weer serieus gewijzigd, al blijft de volgorde hetzelfde. Sam heeft 151, Kim 251 en Kevin 320 seconden.

Het collectieve geheugen. Iedereen krijgt een filmpje te zien waarbij telkens 150 seconden te verdienen vallen door vijf goede trefwoorden te geven. Het is de laatste ronde voor de grote finaleronde en dus komt het er nu op aan om te scoren want één iemand zal tijdens die ronde afvallen. Sam kan 60 seconden winnen met zijn filmpje over de Slag van Waterloo. Kim krijgt een filmpje over Bruce Jenner te zien. Kim kan vijf goede antwoorden geven en springt zo over Kevin Janssens. Kim ligt 70 seconden voor, Kevin moet dus minstens 4 antwoorden geven om dinsdag zeker en vast terug te komen. Kevin krijgt een filmpje over James Bond en zoiets ligt hem wel. En toch kan Kevin maar 2 correcte antwoorden geven. Kim wint er met twee antwoorden 70 seconden bij. En daarmee wint Kim Clijsters de eerste aflevering van dit seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld en dat doet ze met 450 seconden. Kim is bijzonder blij dat ze de finale niet moest spelen.

Kevin en Sam doen dat wel. Kevin start met 330 seconden, Sam met 187 seconden.

In de finale nemen Kevin en Sam het dus tegen elkaar op. Bedoeling is om de tijd van de tegenstander op nul te krijgen. Dat kan door zoveel mogelijk goede antwoorden te geven. Per goed antwoord gaan er 20 seconden af bij de tegenkandidaat. Uiteraard tikt je eigen tijd ook verder weg. Met een verschil van 143 seconden begint Sam eraan. Het gaat over nachtkledij en we komen aan de weet dat Kevin meestal in een boxershort slaapt. Sam heeft na twee vragen nog 127 seconden, Kevin nog 205. Sam kan bij de derde vraag geen enkele van de meest populaire musicals ooit op Broadway opnoemen. Kevin geeft vier correcte antwoorden en daardoor zakt Sam naar 83 seconden. Zelf staat hij op 195 seconden. Met 58-133 komt Sam bij de mogelijke laatste en beslissende vraag. Hij moet de buurlanden van Frankrijk opnoemen en krijgt Spanje en Italië cadeau. Het duurt lang eer Sam zijn eerste juiste antwoord weet te geven.

België, Luxemburg en Zwitserland noemt hij probleemloos op. Kevin laat zich niet zakken en de volgende vraag start Sam met 47 seconden, Kevin met 71. Sam geeft drie correcte antwoorden waardoor Kevin naar 10 seconden daalt. Kevin heeft 10 seconden om Sam uit te schakelen. Hij moet de namen van drie burgemeesters in provinciehoofdsteden geven en kan alleen Bart De Wever opnoemen. Met 7 seconden past hij. Onbegrijpelijk. Maar Kevin heeft geluk want ook Sam faalt en past. Kevin heeft 7 seconden, Sam 17. Kim tikt Sam op de vingers: hij had zich moeten laten zakken tot 6 seconden. Nu moet Kevin nog één correct antwoord geven op deze vraag: Wat weet je over Pieter Aspe? Het antwoord schrijver volstaat om het vel van Kevin Janssens te redden en daarmee speelt hij zijn collega Sam Louwyck naar huis

Exit Sam dus, Kevin gaat samen met Kim Clijsters naar de tweede aflevering en dan krijgen ze de concurrentie van nieuwkomer en royalty-watcher Kathy Pauwels.

Bio van Kim Clijsters

Meer Over:

Kim Clijsters