.
News Image

Ketnet start opnames van ZOOks

 Dimitri en Kristoff Leue regisseren Charlotte Vandermeersch en Matteo Simoni in nieuwe Ketnet-reeks.


De opnames voor ZOOks, een nieuwe animatiereeks op basis van rothoscopie, gaan van start. ZOOks vertelt het verhaal van Robin. Een meisje van 12 jaar dat leeft in een stad zonder natuur en een heuse zoektocht inzet naar haar verdwenen moeder. Uniek aan deze reeks is de rothoscopie-techniek. De scènes worden gedraaid met echte acteurs die daarna overgetekend worden. Dan volgt de intergratie van de figuren in decors en achtergronden.



Robin- 12 jaar - leeft in een stad zonder natuur. De natuur werd 10 jaar geleden, bij het overlijden van koning Alexander en zijn zoon prins Leon, door koning Ferdinand verbannen. Wanneer Robins moeder, een ex-dierenverzorgster, in het door hoge hekken omringde woud verdwijnt, gaat Robin op zoek naar haar. In het woud ontmoet ze Wolf, een wilde jongen. Samen met Wolf en haar goede vriend Oliver gaat Robin op zoek naar haar moeder en de waarheid achter koning Ferdinand.



Naast Charlotte Vandermeersch (moeder van Robin) en Matteo Simoni (agent) maken ook Wim Helsen (koning Ferdinand), Wouter Hendrickx (vader van Robin), Warre Borgmans (koning Alexander) en Frank Focketeyn (agent) deel uit van de cast.



De regie is in handen van Kristoff en Dimitri Leue, die ook samen het scenario schreven.


Bio van Warre Borgmans, Wim Helsen, Wouter Hendrickx en Frank Focketeyn