.
Ken in 1 jaar gratis
vrijdag 25 februari 2022

Ken uit Antwerpen wint 1 jaar gratis na razend spannende finale

Provincie Antwerpen boven.

Ken (28) uit Antwerpen kon zich donderdag kronen tot winnaar van 1 jaar gratis. Het was een finale die razend spannend bleef tot op het einde. Ken ging naar huis met het nettojaarloon van de best verdienende deelnemer aan de quiz, goed voor maar liefst 76.230 euro.

Provincie Antwerpen boven in deze finale, want Ken startte samen met de 33-jarige Reuben (Antwerpen), de 32-jarige Gingia (Putte) en de 53-jarige Griet (Brussel). In de eerste ronde namen we afscheid van Reuben, die als eerste de finale moest verlaten. In de vuurproef nadien kon Ken zich als eerste voor het finale cijferduel plaatsen, terwijl Gingia door Griet naar huis werd gespeeld.

Zo bleven Ken en Griet nog over - toevallig ook de langste en de kleinste van de hele groep. Het werd een amicaal en zeer spannend cijferduel. In dat ultieme cijferduel stelde spelleider Thomas Vanderveken vijf vragen, met als antwoord steeds een getal. De kandidaat die het getal drie keer het dichtst wist te benaderen, pakte de eindoverwinning in 1 jaar gratis. Het duel ging gelijk op en bleef spannend tot bij het laatste antwoord. Daarmee kon Ken uiteindelijk de hoofdprijs wegkapen.

"Het is uiteraard ontzettend leuk om zo'n bedrag te winnen. Maar de vriendschappen die ik aan 1 jaar gratis heb overgehouden, zijn onbetaalbaar!"

De 28-jarige Ken woont in stad Antwerpen. Hij trommelt professioneel op de pauken van Opera Ballet Vlaanderen in Antwerpen en Gent. Hij is een gepassioneerde muzikant en een Kempenzoon in hart en nieren, zijn roots in Meerhout liggen hem nauw aan het hart. Ken houdt van sporten zoals tennis en padel, en alle aspecten van de horeca: van een goede pint of gastronomische ervaring tot avonden waar de muziek luider mag en er gedanst wordt.

"Het moment waarop ik het derde punt binnenhaalde in het cijferduel, was onwezenlijk. Ik herinner me zelfs nu nog perfect het beeld van al mijn supporters die recht sprongen. De volgende dag heb ik nog gouden confettisliertjes gevonden op mijn appartement, die heb ik natuurlijk bijgehouden als aandenken! Vooral de dagen na de finale komt het besef pas dat je het programma gewonnen hebt. Toen kreeg ik vaak spontaan een glimlach op mijn gezicht."

Ken wint 76.230 euro. Wat wil hij met het prijzengeld doen? "Ik ga een groot feest geven voor mijn medekandidaten, mijn familie en vrienden. En de medekandidaten trakteer ik ook nog op een ticket voor de opera en een gezellig etentje met iedereen samen. Verder zou ik graag Gingia's transport naar Congo mee willen sponsoren en eventueel muziekinstrumentjes mee opsturen die men in scholen kan gebruiken. Ook Kom op tegen Kanker mag een schenking verwachten omdat dit het goede doel was van Reuben. Met Griet heb ik al afgesproken om eens gastronomisch te gaan dineren op mijn kosten. Het belangrijkste blijft voor mij om ook een groot deel van het geld te sparen en verstandig gebruiken, zeker in deze onzekere tijden voor de sector waarin ik werk. Een verre reis wil ik ook nog maken."

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Thomas Vanderveken