.
Debby Pfaff, Lyndsey Pfaff, Carmen Pfaff en Kelly Pfaff
donderdag 29 februari 2024

Kelly Pfaff: “De grootste vijand zit tussen je oren”

Ze is een doorzetter

Als Kelly Pfaff een goede eigenschap van zichzelf zou moeten opsommen, da zou ze kunnen zeggen dat ze een echte doorzetter is. Een eigenschap die ze ook herkent bij haar vader Jean-Marie Pfaff en haar moeder Carmen Pfaff.

“Het fysieke doorzettingsvermogen heb ik van papa, maar het mentale heb je nodig om jezelf fysiek te kunnen pushen, en dat heb ik van mama. Mijn vader was dag in dag uit bezig met zijn sport, maar werkte ook nog bij de post en later had hij z' n jeanswinkel. Hij speelde eerst bij Beveren, dan bij de nationale ploeg, en toen ik drie, vier jaar was, verhuisden we naar Duitsland. Ik weet nog dat hij thuiskwam en maar bleef trainen. Zelfs daarna zat hij nog voetbalwedstrijden te analyseren die hij opgenomen had. Maar mama heeft ook altijd doorzettingsvermogen getoond, ook nu weer”, klinkt het in Dag Allemaal.

Carmen heeft al veel meegemaakt, maar ze is en blijft een sterke vrouw. Zij leerde haar kinderen de positieve kant te zien van alles, zo wordt het makkelijker om de tegenslagen op te vangen.

“Ze zei altijd: 'Zodra je zegt: 'Ik kan dit niet', stopt je brein met oplossingen te zoeken.' Maar als je zegt: 'Het komt goed', dan krijg je toch ergens een klik en vind je de oplossing. Misschien duurt het even, maar dat is niet erg. De grootste vijand zit tussen je oren, maar je grootste coach ook. Vroeger konden Kenji en Shania 's morgens soms lusteloos in de auto stappen. En dan moesten ze van mij tien keer zeggen: 'Ik ben goed gezind en heb superveel zin in school!' Tegen dat de schoolbel ging, hadden wij in de auto al luidop zitten zingen.”

Bio van Kelly Pfaff en Carmen Pfaff