.
Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Davy Gilles ofwel De Romeo's
dinsdag 29 augustus 2017

Katrina en De Romeo's op Het Zingpaleis

Eurosongwinnares komt naar Hasselt.


Na in ’t wit en in ’t rood gaan De Romeo’s dit jaar voor paars als themakleur voor de 8ste editie van hun Zingpaleis, dat plaatsvindt op zaterdag 25 november in de Hasseltse Ethias Arena. “We beseffen dat niet iedereen standaard een paarse outfit in z’n kleerkast heeft liggen, maar het is een kleur die opvalt en wij hebben gemerkt dat er voldoende prullaria en kledingaccessoires in ’t paars te vinden zijn”, zegt het trio enthousiast. Naast de paarse kleur, heeft Het Zingpaleis opnieuw een thema en dat is dit jaar het Eurovisiesongfestival. “We dachten; in afwachting dat ze ons vragen om mee te doen, organiseren we gewoon zelf ons eigen Songfestival. Onze Belgische Songfestival-winnares Sandra Kim brengt nog eens haar ‘J’aime la vie’, Liliane Saint-Pierre haalt haar ‘Soldiers of Love’ nog eens boven en we vieren de terugkeer van Xandee, die haar medische herstelperiode afsluit met een krachtige ‘1 Life’. Allemaal vrouwen en in die lijn zit ook onze internationale Songfestival-klepper, Katrina Leskanich, die we kennen van Katrina & The Waves. Die laatste gaat ze thuislaten. Wij zorgen wel voor de wind op het Zingpaleis”, zegt Romeo Chris Van Tongelen.



Het eerste grote succes voor de Britse popband Katrina & The Waves was er in 1985 met de single ‘Walking on Sunshine’. Katrina ontving in datzelfde jaar ook een Grammy Award voor Beste nieuwe artiest. Met tien keer 12 punten, kreeg Katrina twintig jaar geleden groen licht en mocht ze het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Songfestival met ‘Love Shine A Light’. Ze wonnen weergaloos en overtuigend. Net als ‘Walking on Sunshine’, werd ‘Love Shine A Light’ een wereldhit en een klassieker. “Twintig jaar geleden won ik het Songfestival, maar het lijkt alsof het gisteren was. Het publiek blijft mij volgen en steunen. België is ook een land waar ik veel fans heb, zoals De Romeo’s. Drie toffe gasten die altijd zorgen voor een feestje. Ik kijk uit naar m’n optreden in de Hasseltse Ethias Arena op 25 november. Samen met de andere vrouwen gaan we die Romeo’s eens laten zien wat girlpower is”, zegt de Britse geamuseerd.

Op www.hetzingpaleis.be kan je tickets bestellen voor Het Zingpaleis Eurovision, dat plaatsvindt op zaterdag 25 november in de Hasseltse Ethias Arena. Naast Katrina, zijn ook Xandee, Liliane Saint-Pierre en Sandra Kim van de partij als gastartiesten. Op de website van het festival kan je ondertussen stemmen voor je favoriete songfestival-nummer. “De liedjes die de meeste stemmen halen, worden meegenomen en gebracht door De Romeo’s tijdens Het Zingpaleis”, klinkt het bij organisator Benelive Entertainment.

Bio van De Romeo's

Meer Over:

De Romeo's