.
Katrien De Becker in Familie
woensdag 24 augustus 2022

Katrien De Becker: er ging een nieuwe wereld voor me open

Ze kan niet meer zonder

Iedereen heeft zo wel iets waar hij zich helemaal in kan verliezen. Een hobby, of zelfs een ware passie. Ook Katrien De Becker heeft er eentje en dat is yoga. Dat is het moment waarop ze even helemaal tot rust kan komen.

“Het was mijn osteopaat die me aanmoedigde om aan yin yoga te gaan doen. Op mijn 40ste begon ik met mijn rug te sukkelen. Artrose. De arts zei me toen dat ik een rug had van een 65-jarige. Na verschillende behandelingen beterde dat, maar vorig jaar in april ging er opnieuw door. Ik kon plots niet meer stappen”, legt Katrien uit in Primo.

Yin Yoga, we kunnen ons inbeelden dat nog niet veel mensen daarvan hebben gehoord. Maar Katrien legt graag uit wat het is.

“De houdingen die je bij deze vorm yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.”

Maar hoe begin je nu aan yoga, want het is meer dan rustig op een yogamat zitten. “Een kinesiste heeft me enkele oefeningen doorgestuurd. Met die filmpjes ben ik aan de slag gegaan. Ik kocht een yogamat, een kussen en een boek en ik ben begonnen. Ik kan je verzekeren: er ging plots een nieuwe wereld voor me open.”

Bio van Katrien De Becker

Meer Over:

Katrien De Becker