.
Katja Retsin
zondag 21 januari 2024

Katja Retsin: “We moeten in tijds onze schade inhalen” 

Het is een heuse puzzel 

Binnenkort is Katja Retsin te zien in ‘De Padelburen’, een theaterstuk van het Prethuis. Padellen is een sport die heel wat mensen tegenwoordig beoefenen. Maar Katja Retsin zou zichzelf niet meteen sportief durven noemen.

“Noem het op en ik heb het voor mijn job gedaan: van skiën over paardrijden tot parachutespringen en paragliden. Toch ben ik allesbehalve een 'sporty Spice'. Men spreekt weleens over de runner's high, maar ik voel me niet goed na lichaamsbeweging. Eerder het omgekeerde. Maar met Jan heb ik een sportieve man. Hij tennist en padelt voor twee”, glimlacht Katja in Tv Familie.

Met drie kinderen, een partner en een drukke job is het soms ook moeilijk om sporten nog in de agenda ingepland te krijgen. Het is nu al een grote puzzel.

“We hebben een gedeelde agenda, maar het blijft soms puzzelen om ervoor te zorgen dat er minstens één ouder aanwezig is. Het helpt wel dat Manou, Milla en Matisse stilaan hun plan kunnen trekken. En van zijn twee oudere zussen krijgt onze jongste dan ook nog eten. Na een drukke periode proberen Jan en ik de schade in te halen en plannen we qualitytime in. Een noodzaak, want anders kom je elkaar als drukbezet koppel soms enkel in de gang tegen. Of ben je alleen over de hoofden van de kinderen dingen aan het bespreken. We zien onze kids doodgraag, maar ze zijn best wel luid en aanwezig. De tijd dat ze nog braaf op hun stoel bleven zitten, is voorbij. Tijdens die datenight herontdekken Jan en ik de romantiek die soms verloren gaat in het hectische gezinsleven.”

Bio van Katja Retsin

Meer Over:

Katja Retsin