.
News Image

Karl Vannieuwkerke in het spoor van Eddy Merckx

Nieuw programma voor Karl Vannieuwkerke.
In het nieuwe Eén-programma Merci Merckx gaat Karl Vannieuwkerke vanaf 1 september op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes weken lang trekt Karl door acht landen op drie continenten. Merci Merckx is een reis doorheen de carrière van de Kannibaal: van de kasseien van Roubaix tot de hoogste Alpentoppen, van de Italiaanse Rivièra tot de drukte in Mexico-City, van euforie tot drama.

De tocht voert Karl naar de meest mythische plekken uit de wielergeschiedenis, maar doet hem ook stilstaan bij de kleine dingen in het leven.

Karl spreekt op zijn reis met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Een indrukwekkende selectie getuigen die nog nooit eerder werd samengebracht in één programma, vertelt aan Karl wat ze van Merckx vindt: acht wereldkampioenen, acht Tourwinnaars, vier Girowinnaars en vijf Vueltawinnaars komen aan het woord. Karl sprak onder meer met Merckx’ generatiegenoten Gimondi, Adorni, Thévenet, Poulidor, Janssen en Zoetemelk, maar ook met de man of vrouw in de straat.

Merci Merckx, vanaf 1 september zes dinsdagen lang om 20.40 uur op Eén.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Karl Vannieuwkerke en Eddy Merckx