.
Dany Verstraeten
donderdag 3 november 2022

Dany Verstraeten: “Dat was een zeer vreemd gevoel”

Hij leerde zijn idolen kennen

In 1989 was Dany Verstraeten één van de allereerste nieuwsankers bij VTM. Dat doet hij nog altijd, al is hij nu wel stilletjes aan, aan het afbouwen. Hij is nog elke zondagmiddag te zien tijdens het nieuws, maar daar blijft het bij.

Wie ervan droomt om later zelf nieuwsanker te worden, die kijkt ongetwijfeld op naar Dany, een echte oude rot in het vak. Maar zelf heeft Dany ook naar een aantal mensen opgekeken.

“De Nederlandse zanger en cabaretier Robert Long zong ooit over de paus: ‘Hij die door zijn orgaan slecht pist, heeft steeds voor anderen beslist’. Ik heb voor mijn eerste communie nog steeds een stripverhaal cadeau gekregen over de levensloop van paus Johannes XXIII, maar de paus is nooit een idool geworden”, lacht Dany in Primo.

Net zomin was Robert Long een idool van Dany. Alleen dat ene zinnetje is het nieuwsanker altijd bijgebleven. Maar er was toch één iemand waar Dany naar heeft opgekeken.

“Eddy Merckx. Ik had veel bewondering voor wat die man presteerde. Op een dag zat hij gewoon naast me op de set. Een zeer vreemd gevoel. Met Paul Van Himst had ik dat ook. Dat waren idolen, maar plots leer je die echt kennen. Als ik Eddy Merckx tegenkom, vraagt hij altijd: ‘Ha Dany, hoe is het met het werk. Dat is zo eigenaardig.”

Bio van Dany Verstraeten, Robert Long, Eddy Merckx en Paul Van Himst