.
De Mol S10E02
vrijdag 29 april 2022

“Kandidaten van De Mol staan onder enorm veel druk”

"De meningen van vreemden kunnen soms hard aankomen.”

Deelnemen aan televisieprogramma's is leuk, maar achteraf kom je wel overal in de media. Dat brengt een bepaalde prestatiedrang met zich mee. Om kandidaten van gepaste begeleiding te voorzien, huren programmamakers steeds vaker psychologen in. Sarah Van Pelt is zo'n psychologe. In Humo vertelt ze over de programma's waar ze aan meewerkte.

Op een bepaald moment ging het over het programma 'De Mol'. Daarin gaan kandidaten onderling op zoek naar de saboteur binnen de groep. “Aan deelnemen aan 'De Mol' hangt een zekere prestige vast en iedereen wil natuurlijk zo goed mogelijk in beeld komen”, gaat ze van start.

“Alleen verkijken deelnemers zich nogal eens op wat dat allemaal teweeg brengt, zeker sinds de opgang van social media. Wij zorgen er dan ook voor dat kandidaten weten waar ze aan beginnen. De kijkcijfers zijn enorm en de druk dus ook”, aldus Van Pelt.

Hoe ze de kandidaten daar het best voor klaarstoomt? “Ik raad hen steeds aan om van social media weg te blijven. Vrienden en familie zullen hen daar toch over aanspreken. De meningen van vreemden kunnen soms hard aankomen.”

Download onze app voor iOS of Android