.
News Image

K3 Zoekt K3: Marthe De Pillecyn

Grote aaibaarheidsfactor


Na een lange, warme dag in de studio is het de beurt aan de 19-jarige Marthe De Pillecyn uit Kontich om de derde auditieshow van K3 Zoekt K3 af te sluiten. Marthe studeert nog en volgt een opleiding verzorging. Marthe zingt al sinds 2007 bij het Studio 100-koor en ontdekte daar dat zingen, dansen en acteren 100% haar ding zijn. Ze mocht in het verleden al samen met Karen, Kristel en Josje in de Amsterdam Arena staan, maar is nu helemaal klaar om zelf op de voorgrond te treden. Marthe hoopt dat de jury haar niet zal herkennen want dat zou volgens Marthe niet in haar voordeel spelen.

Marthe maakte in 2013 ook deel uit van Young Artist Academy. Young Artist Academy dook toen op in Belgium's Got Talent op VTM. Marthe hoopt om bij de nieuwe K3 te kunnen geraken want dat is al vele jaren een droom. Gert heeft een goed geheugen en herkent Marthe meteen en ook Karen ziet in Marthe een bekende en weet dat Marthe bij het koor van Studio 100 zit. Als ik naar de meisjes van het koor zie, is er één die eruit springt en dat is zij, vertelt Karen net voor Marthe begint te zingen. Ik vind het een scheetje om te zien, vult Josje aan. Kristel lacht met die uitdrukking.

Bij K3 Zoekt K3 hoopt Marthe iedereen in te pakken met het nummer Verliefd. Ook nu weer wacht de publieksjury lang om af te drukken maar dan gaat het plots heel snel. Marthe fladdert naar de vakjury en staat dan plots oog in oog met de jury. Gert vertelt haar meteen dat iedereen haar herkend had. Gert weet dat de lat bij het koor hoog ligt en dat hij er dus vanuit ging dat Marthe goed kon zingen. Kristel was helemaal verliefd op de rollende r van Marthe. Volgens Josje heeft Marthe een heel grote aaibaarheidsfactor. Sorry dat ik zo enthousiast ben. Gert noemt de stemming een totaal overbodig moment in deze aflevering van K3 Zoekt K3.