.
Juan Gerlo en Tinne Oltmans
zaterdag 8 april 2023

Juan Gerlo: “Wij willen daar respectvol mee omgaan”

Er is over nagedacht

Als acteur of actrice is het niet altijd makkelijk om met een woke-maatschappij als de onze om te gaan. Wat kan nog door de beugel en wat niet, het is altijd even zoeken. Dat heeft ook acteur Juan Gerlo de laatste jaren ondervonden.

“Ik heb het wel moeilijk met de cancelcultuur. Doen alsof bepaalde dingen niet bestaan of sommige woorden niet meer gebruiken… ik zie niet in hoe dat onze maatschappij ten goede zal komen”, zegt Juan in Dag Allemaal.

Net zoals heel wat andere mensen vindt ook Juan dat we helemaal doorslaan wanneer woorden als ‘dik’ en ‘lelijk’ uit een boek worden geschrapt.

“Wat we willen bereiken is dat iedereen mag zijn wie en hoe hij wil. Maar nu creëren we alleen maar meer hokjes. Neem nu de lgbtq-beweging. Dat is al fout, want er komen nog een heel pak letters achter. Ik heb enorm veel respect voor wie daartoe behoort, maar door die mensen te benoemen met een eindeloze letterreeks, trekt je alles in het belachelijke, lijkt mij. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

Juan speelt sinds kort mee in ‘Pocahontas, de musical’ en ook daar hebben ze het met z’n allen gehad over wat nog kan en wat niet. “Zoals het woord ‘indianen’: voor de gemiddelde Vlaming is daar niks mis mee, maar voor de native Americans is dat een beetje wat het n-woord is voor de zwarte bevolking. Dan moet je daar even over nadenken, want wij willen daar respectvol mee omgaan.”

Bio van Juan Gerlo

Meer Over:

Juan Gerlo