.
News Image

Jonas Winterland in de AB te Brussel

Verrukkelijke melancholische miniaturen in het Nederlands.

 


Met zijn eerste album Mensen zijn gemaakt van dun papier (januari 2013) kwam Jonas Winterland helemaal uit het niets, maar dat hield hem niet tegen om in sneltempo het publiek in te pakken. Ook de vakpers was unaniem lovend en singles als Altijd halverwege en Naar het licht vonden vlot hun weg naar de radio.

Daarna volgde een uitgebreide tournee, die Jonas en zijn gitaar tot in alle uithoeken van Vlaanderen bracht. Wie ging kijken, zag en hoorde een singer-songwriter met sterke songs en een eigen geluid, die vastberaden zijn plaats op de Olympus van de vaderlandse muziek kwam opeisen. Begin 2014 werd Jonas Winterland nog genomineerd voor de Mia’s in de categorie “beste Nederlandstalige album”. In januari 2015 stelt hij met trots zijn nieuwe full-cd aan u voor.



De productie is opnieuw in handen van ervaren gids Jo Francken (zie Admiral Freebee, Gabriel Rios, Triggerfinger e.a.). Onder zijn impuls worden nieuwe muzikale registers aangeboord. Zo vormt de indiepop van Beck, Eels en Grandaddy een belangrijke bron van inspiratie, terwijl oude meesters als Bob Dylan en Leonard Cohen op de achtergrond aanwezig blijven.

Opvallende gastrollen zijn weggelegd voor rasmuzikanten David Poltrock (o.a. Hooverphonic), Tom Vanstiphout en Pieter Van Dessel (beter bekend als Marble Sounds), die vorig jaar nog een monsterhit scoorde met de single Leave a light on. En voor wie dacht dat Mensen zijn gemaakt van dun papier al een persoonlijke plaat was: op zijn tweede album gaat Jonas nog een stap verder en snijden zijn teksten nog net dat tikkeltje dieper. Zijn handelsmerk is gelukkig hetzelfde gebleven: poëtische teksten en in melancholie gedrenkte melodieën. Op het podium wordt Jonas bijgestaan door twee muzikale zielsverwanten: pianist Jan Borré en celliste Renke Van Impe. (Lees meer)



Datum vrijdag, 30 januari 2015

Organisatie AB

Locatie Club staand

Tickets €15.00

Uur 20:00

Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.abconcerts.be of via 02/548 24 24.


Bio van Jonas Winterland

Meer Over:

Jonas Winterland