.
News Image

Jolien Roets en vriend slachtoffer van racistische opmerkingen

Jolien en Hakim krijgen storm van kritiek over zich heen.


Jolien Roets en haar vriend Hakim Chatar steunen het project ‘VlaamseVlag.be’ en dat nemen verschillende mensen hen niet in dank af. Vlaamsevlag.be is een kunstproject dat van de Vlaamse vlag opnieuw het symbool van alle Vlamingen wil maken.



Jolien en haar lief hadden een foto van zichzelf gepost waarin zij zich onder andere in de Vlaamse vlag hullen. Dit is net verschenen onder de foto van mij en m'n lief. Stop denying. This is how some people still think, steekt Jolien Roets van wal. En dan post zij daadwerkelijk één van de vele reacties. Ergens wonen, werken, een kaartje hebben met een nationaliteit op... deze dingen maken u geen Vlaming. BLOED en BODEM wat weet ge daarvan. VOOROUDERS EN OPOFFERINGEN. ERFGOED EN GEBOORTERECHT. Wij = vriend. Zij= vijand -> de essentie van de politiek. Lees Carl Shmitt.



“Ik had niet gedacht dat ik mijn woensdagavond zou spenderen met het rapporteren van onbegrijpelijke uitspraken. Maar het maakt ons punt alleen maar sterker. Diversiteit verrijkt, schreef Jolien Roets op Instagram Stories.



Maar niet iedereen staat achter de project, integendeel zelfs. Wat hebben jou voorouders voor Vlaanderen gedaan? Hebben ze hun bloed voor Vlaanderen gegeven? Voor Vlaanderen gevochten of zich ervoor ingezet? Of enkele bijdrage geleverd? Zo niet, ben je gewoon respectloos en zou het beter zijn de vlag en de Vlamingen met rust te laten. Doe het met je eigen shit!!! Each their own, jou cultuur voor jou en Vlaanderen voor hun.



Jolien Roets rapporteerde een groot deel van de reacties. En die werden verwijderd. Maar sommige reacties werden door Instagram niets als haatdragend bestempeld en dat baart Jolien Roets zorgen.


Bio van Jolien Roets en Hakim Chatar