.
Joke van de Velde
maandag 4 oktober 2021

Joke van de Velde emotioneel na tragische gebeurtenis: “ik was een hoopje ellende”

Aan haar toekomstplannen kwam abrupt een einde

Bekend Vlaanderen is Vlaanderen dankbaar voor de opbouwende kritiek die ze te lezen krijgen. Maar het kan te ver gaan ook, en dat ondervond ook gewezen Miss-België Joke van de Velde.

“Ik ben leergierig en wil verbeteren wat beter kan. Maar iemand de grond in boren en doelbewust willen kwetsen, iemand uitlachen…vreselijk vind ik dat”, zegt ze in Tv Familie'.

Joke kwam nog niet zo heel vaak in aanraking met kritiek op sociale media. In 2008 was het de allereerste keer en dat was heel pijnlijk voor Joke. “De eerste keer kritiek op sociale media dat mij echt heeft geraakt was na het overlijden van mijn vriendje François Sterchele. Ik leefde met hem op een roze wolk en we hadden mooie toekomstplannen. Daar kwam plots abrupt een einde aan. Als je dan moet lezen dat mensen twijfelen aan je verdriet, dat komt hard aan. Ik was een hoopje ellende, je kon me zo bij elkaar vegen.”

Maar gelukkig kon Joke terecht bij vrienden en familie en werd ze door hen goed opgevangen. “Mensen die niet zo’n vangnet hebben, kunnen echt ten onder gaan aan commentaren op de sociale media”, waarschuwt ze nog.

Bio van Joke van de Velde

Meer Over:

Joke van de Velde