.
Hilde De Baerdemaeker en Johan Heldenbergh
vrijdag 29 oktober 2021

Johan Heldenbergh, één van de beste acteurs in ons land, maar geen succes in Hollywood

Ook al is de concurrentie bikkelhard

Johan Heldenbergh is een veelgevraagd acteur in Vlaanderen. Hij speelde mee in ‘Mijn vader is een sauccisse’ en ‘The Broken Circle Breakdown’. Dag Allemaal had met de acteur een gesprek over Vlaanderen en het grote verschil met Hollywood.

“Ik heb geluk gehad dat ik misschien één van de beste acteurs van ons land ben geworden. Tijdens mijn ingangsexamen aan de Studio ben ik Arne Sierens tegengekomen en via hem ben ik met Koen De Sutter in contact gekomen, die mij op zijn beurt een kans bij theater Zuidpool heeft gegeven. Hij heeft me ook aangespoord zélf een stuk te schrijven, wat mij tot de musical over het leven van krachtpatser John Massis heeft gebracht. En dan is er natuurlijk nog de Oscarnominatie voor ‘The Broken Circle Breakdown’, die de deur naar het buitenland heeft geopend.”

Johan mag dan wel in Vlaanderen en zelfs Frankrijk een veel gevraagd acteur zijn; In Hollywood zal je Johan niet snel meer zijn kans zien wagen. “Ik ben één keer met een Amerikaanse agent gaan spreken. Wist je dat er in Los Angeles 190.000 werkloze acteurs wonen? Geen haar op mij n hoofd dat eraan denkt om daar deel van uit te maken. Nu, hier is de concurrentie ook bikkelhard, amper negen procent van de Vlaamse acteurs kan leven van z’n job.”

Bio van Johan Heldenbergh

Meer Over:

Johan Heldenbergh