.
News Image

JOE FM stelt nieuwe gezichten voor

JOE Fm gaat vanaf 16 augustus All The Way...
JOE wordt vanaf dinsdag 16 augustus 2016 versterkt. Met de nieuwe baseline ‘All The Way’ wordt JOE in een nieuw, hedendaags kleedje gestoken. Met een mix van classics en hits van nu, wil JOE meer dan ooit de generatie van 35- tot 50- jarigen bereiken in Vlaanderen. Op programmatorisch vlak brengt de radiozender een mix van sterkhouders en nieuwe persoonlijkheden. Op 16 augustus start JOE met een nieuw ochtendduo: Sven Ornelis en Anke Buckinx. Daarnaast verwelkomt JOE nieuwe stemmen Rani De Coninck en Luk Alloo.

Iwan Reuvekamp, programmadirecteur radio: “JOE is al een hele tijd aan een mooi parcours bezig. In het afgelopen voorjaar zelfs met een recordcijfer als resultaat. Maar stilstaan is achteruitgaan, dus versterken we JOE vanaf 16 augustus. We vinden het belangrijk om met onze radiozender de verbinding te maken tussen vroeger en nu. En tegelijkertijd eigentijds en fris te klinken. Naast de muziek zijn boeiende persoonlijkheden ook belangrijk. We zijn blij dat we ons sterk DJ-team kunnen aanvullen met een paar nieuwe namen.”
Sven Ornelis en Anke Buckinx presenteren samen de ochtend

Vanaf 16 augustus zijn het Sven Ornelis en Anke Buckinx die elke ochtend de JOE-luisteraar vergezellen. Voor beide Qmusic-stemmen is de ochtend niets nieuw: Sven heeft er 14 jaar ervaring opzitten en ook Anke heeft de ochtend al gepresenteerd tijdens schoolvakanties.

Sven Ornelis: “Vorig jaar stopte ik met de ochtendshow van Qmusic omdat ik ruimte wilde geven aan jong talent. Maar ik geef toe, het is blijven kriebelen. Een ochtendshow maken, is namelijk het allerliefste dat ik doe. En JOE is me in deze fase van mijn leven helemaal op het lijf geschreven. Anke en ik gaan vanaf augustus all the way om de luisteraar een leuke ochtend te bezorgen.”

Anke Buckinx: “Sssssssspannend! Ik kijk er zo naar uit om de JOE-luisteraars te leren kennen. Ik zie het ook helemaal zitten om dit samen met Sven te doen. We hebben onlangs nog samen de Top 500 van de 90’s gepresenteerd bij Qmusic, en toen was er al een leuke klik. Dus: bring it on!”
Raf Van Brussel en Rani De Coninck nieuw duo in de avondspits

In de avondspits tussen 16u en 19u neemt een nieuw duo de luisteraar op sleeptouw. Raf Van Brussel en Rani De Coninck zullen elke weekdag de luisteraar updaten rond de actualiteit van de dag en vooruitblikken naar de tv-avond. Het perfecte ontstressmoment na een werkdag.

Voor Raf is de avondspits niet nieuw en ook Rani heeft al heel wat radio-ervaring opgedaan bij het vroegere Donna, Radio 2 en ook bij 4FM, de voorloper van JOE. Tess Goossens, die dit najaar op bevallingsverlof is, zal Rani nadien aflossen in de spits. Rani zelf is dan op een ander moment te horen.

Rani De Coninck: “Ik hou ervan om live op antenne te gaan en rechtstreeks contact te hebben met de luisteraar. Die elke dag op een plezante manier door de spits loodsen, lijkt me zalig om te doen. Zeker aan de zijde van een positieve, toffe kerel als Raf.”

Raf Van Brussel: “Ik kan niet anders dan opgetogen zijn met deze samenwerking. Rani laat de mensen lachen, ze staat met haar voeten in de wereld, #genietenvandekleinedingen is haar meest gebruikte hashtag, ze heeft een wreed warme persoonlijkheid, ze is een fiere mama, lijkt wel de knappere zus van Charlize Theron, én houdt daarenboven van muziek. Mij hoor je niet klagen.”

Weekdagen: sterkhouders op post
Tijdens de week horen we bij JOE om 9u na de ochtendshow, Alexandra Potvin die één en al oor is voor de werkende JOE-luisteraar met de favoriete platen voor op de werkvloer. Om 12u kunnen JOE luisteraars tijdens hun middaglunch ontspannen met Leen Demaré. Carl Schmitz neemt over tussen 13u en 16u met een snelle muzikale trein die je meeneemt naar de volgende stop Raf & Rani. Om 19u neemt Jan Bosman over. Hij houdt de vinger aan de muzikale pols met nieuwe singles, muzikale weetjes en een hoog tempo aan classics en hits van nu. En Nathalie Delporte sluit vanaf 21u de dag af met Heartbeats. Het JOE-programma dat al bijna 10 jaar voor een romantische avond met pit zorgt.

Weekend: Luk Alloo in een pittige zondagse ochtendshow
De weekendprogrammatie wordt ook versterkt. Sterke radiomakers en vertrouwde stemmen zetten in het weekend alles op alles om de luisteraar de beste JOE te geven. Bjorn Verhoeven, Elke Van Mello, Lenke Van Olmen, Herbert Bruynseels, Els De Craecker, Truus Druyts… zullen het weekend kleur geven, zowel muzikaal als inhoudelijk.

Opvallende versterking is tv personality Luk Alloo. Hij zal elke zondag tussen 10u en 12u een interessante gast ontvangen. Alloo zal zich in zijn gekende ontwapenende interviewstijl op het grote en kleine nieuws smijten. Een spraakmakende ochtendshow om de week af te sluiten. Luk Alloo presenteerde eerder op Radio 1 en Radio 2.

Luk Alloo: “Radio is het mooiste medium dat er is. Je loopt binnen in een studio, hebt enkel een aan/uitknop en dan begint de magie met muziek. Ik maak op een zondagochtend dan ook veel liever radio dan languit in bed te blijven liggen. Zeker als ik dat samen met een boeiende gast kan doen. Elke week nodig ik dan ook iemand uit in de studio, met wie ik het leven en de actualiteit overloop.”