.
News Image

Jo Vally bekent: "Ik moest voor dekmantel spelen"

Pas gisteren durfde Jo Vally de waarheid vertellen over zijn deelname aan een songfestival in Marokko.

Jo Vally was voorbije zaterdag te gast bij Luc Appermont in "De Zoete Inval" op Radio 2. Hij zong daar niet enkel zijn nieuwe single "Calypso" maar deed daar ook een opvallende bekentenis.

In 1975, toen Jo 16 was en aan het begin van zijn zangcarrière stond, kreeg hij van zijn toenmalige platenbaas het aanbod om deel te nemen aan een internationaal songfestival voor jong talent in Agadir. Samen met zijn platenbaas vertrok hij naar de Marokkaanse badplaats, waar ze een volledige week zouden verblijven. Ter plekke echter stelde Jo vast dat er geen zangwedstrijd was. Zijn manager had hem als dekmantel gebruikt om met twee vriendinnen naar het zonnige Marokko op vakantie te gaan, zonder dat zijn vrouw daarvan mocht weten. Om alles geloofwaardig te houden, keerde Jo na die week wel met een beker als "Prijs van het Publiek" terug naar België.

Jo heeft dit verhaal meer dan 35 jaar voor zichzelf gehouden. Hij vond zijn optreden in "De Zoete Inval" het juiste moment om op die ongelooflijke ervaring van weleer terug te komen.