.
Jo De Poorter
donderdag 17 november 2022

Jo De Poorter: “Die draagt nu al een zware last op haar schouders”

Pas 21 en nu al zo’n verantwoordelijkheid

Mocht koning Filip beslissen om af te treden dan staat kroonprinses Elisabeth in de stijgers om haar vader op te volgen. Ze is zopas 21 jaar geworden en wordt al even lang opgeleid om koningin van ons land te worden. En hopelijk kan dat met een man aan haar zijde.

“Dat meisje is pas 21 en voelt al de zware last die op haar schouders rust. Voor iedereen is verliefd worden een privézaak, maar voor haar is het ook een staatszaak”, begint Jo De Poorter in Dag Allemaal.

Als we Jo mogen geloven zal Elisabeth de kans niet krijgen om iemand in alle rust en stilte te leren kennen en dat kan nefast worden voor de relatie die de kroonprinses wil opbouwen.

Een ander voordeel is wel dat Elisabeth zich nooit zorgen zal moeten maken over haar energierekening.

“Een medewerker van de Queen zei ooit dat ze zo’n gematigd karakter heeft omdat ze nooit een parkeerplaats moest zoeken. Maar voor Charlene van Monaco compenseert dat comfort het overspel van prins Albert toch niet. Prinsen en prinsessen groeien op in een werkelijkheid die niks te maken heeft met de wereld waarin jij en ik in leven. Alles wat ze horen, wordt verpakt en verdraaid en aangepast aan wat ze graag horen.”