.
Jimmy Frey
maandag 16 januari 2023

Jimmy Frey: “Wie had dat gedacht dat hij dat zou kunnen”

Hij is grote fan

Wanneer je 83 jaar bent, dan heb je er al een heel groot deel van je leven opzitten. Dat weet ook Jimmy Frey. Hij heeft jarenlang een bloeiende carrière gehad, maar geniet nu vooral nog van zijn oude dag.

Zijn leven is niet meer pijnloos en hij heeft het soms moeilijk, maar hij probeert om niet te verzuren. “Al klaag ik soms toch al meer dan goed voor me is. En ondanks alles mag ik niet jammeren, want ik heb een mooi leven gehad. Alleen in mijn jeugd niet. Toen ben ik thuis moeten gaan lopen om mijn carrière op te bouwen”, vertelt hij aan Primo.

Maar ondanks zijn 83 jaar probeert Jimmy nog vol levensvreugde in het leven te staan. Vreugde die hij haalt uit de kleine dingen.

“Met een documentaire op tv straf je mij nooit. En doordat ik vaak aan mijn zetel gekluisterd zit, ben ik een cinefiel geworden. Ook ‘De Zevende dag’ mis ik zelden. Zowaar nog straffer vind ik ‘De tafel van vier’ met Gert Verhulst. Wie had er nu in godsnaam ooit gedacht dat het baasje van Samson Vlaanderen zou leren hoe je een goede talkshow maakt?”

Jimmy zingt zelf zelden of nooit nog. Al zou hij de hoge noten nog altijd aankunnen. “Mijn stem is zelfs verhoogd, omdat ik ze niet meer gebruik. Maar wat de lage noten betreft laat mijn stem me vaker in de steek.”